Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola

Granola is super makkelijk om te maken. Met een paar ingrediënten en een beetje oventijd heb je zo een hele kom vol. Wij maken onze granola zoals in dit recept maar je kunt natuurlijk helemaal los gaan met variaties, experimenteer er vooral op los! Wil je bijvoorbeeld wat minder zoete (en gezondere) variant gebruik dan wat minder agave siroop. Bewaar de granola in een afgesloten (weck)pot dan hou je je granola het lekkerst.  

Duik jij de keuken in om deze granola te maken? Super leuk. Wij vinden het nog leuker om te zien wat jij ervan gemaakt hebt! Deel jouw versie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Soort: Skinny Body

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 20 minuten

Extra’s: Ovenmat  

 

Ingrediënten (voor 1 pot)

  • 75 gr havermout
  • 50 gr pompoenpitten
  • 25 gr ongezouten notenmix
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2,5 el agave siroop
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 2 tl kaneel

 

Mise-en-place

Verwarm je oven voor op 180 graden.

 

Let’s continue

Mix in een kom alle ingrediënten goed door elkaar.

Vervolgens spreid je de granola mix uit op een bakmat en plaats je deze in de oven. Na 10 minuten geef je de granola een goede mix en zet je de ovenplaat nog even 5 minuten terug in de oven. Als alles mooi bruin is geworden haal je de granola uit de oven laat je het afkoelen (dan wordt het ook knapperig).

Nu is je granola klaar en kan je het gebruiken door je yoghurt, kwark of in een lekkere smoothie bowl. 

Deze granola gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten