For everyone who is addicted to good food!

Wrap met Mexicaanse groente en nachos 

wrap

Wrap met Mexicaanse groente en nachos

 

Als je fan bent van comfort food gaat dit recept je leven verrijken! Wij eten dit in ieder geval vaker dan goed voor ons is, omdat het gerecht ook nog eens binnen 10 minuten op tafel kan staan. Doritos chips is mijn guilty pleasure en een onmisbaar ingrediënt in deze wrap!

 

De wrap met Mexicaanse groente en nachos is meer tex mex dan een echt Mexicaans gerecht, maar zeker een must try! Mocht je het verschil niet weten, dan is tex mex het ‘Mexicaanse” eten dat is Amerika (Texas) wordt gegeten. Mexicaans heeft toch net even wat andere smaken en combinaties.   

Ga jij deze overheerlijke wrap maken? Dan vinden wij het natuurlijk super tof om jouw creatie te bewonderen! Deel jouw versie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Comfort (don’t count the calories)

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 10 minuten (tenzij je de guacamole zelf maakt, dan duurt het 20 minuutjes)

Extra’s: Als je de guacamole gaat maken is een staafmixer met mengkom nodig, zoals Deze

 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

 

  • 4 wraps 
  • 300 gram mager rundergehakt 
  • 1 zak mexicaanse roerbakgroente (400 gram)
  • 125 gram creme fraiche 
  • 4 handjes nachos (wij gebruiken doritos nachos cheese) 
  • 4 handjes geraspte kaas 
  • 4 eetlepels Cocktailsaus 
  • 6 eetlepels guacamole 
  • Optioneel:1 ruime tl picadillo kruiden (te koop bij de ah) 

 

Als je de guacamole zelf wilt maken: 

  • 1 avocado
  • 1 sjalotje
  • Sap van halve limoen
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • Optioneel: chilipeper

 

Mise-en-place

Als je de guacamole zelf maakt begin je daar eerst mee. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd de sjalot in kleine stukjes.

Voeg alle ingrediënten toe aan de keukenmachine en laat mixen tot het een papperige consistentie heeft. Naar smaak voeg je peper en zout toe en eventueel een klein beetje van de chilipeper.

 

 

Let’s continue

 

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg hier het gehakt aan toe. Wij doen dit meestal zonder olie of boter, maar je kunt natuurlijk een klein beetje boter of olie in de pan toevoegen. Rul het gehakt. Als je de picadillo kruiden in huis hebt voeg je hier nu een ruime theelepel van toe. Als al je gehakt lichtbruin is voeg je de groenten toe en bak dit 5 minuten mee. Wij houden ervan als de groenten nog lekker knapperig zijn. Mocht je hier niet van houden bak de groenten dan wat langer mee. 

 

Verwarm de wrap een minuutje in de magnetron. Bestrijk de wrap met een eetlepel crème fraiche (verdeeld over het midden van de wrap). Voeg vervolgens ¼ van het gehakt groenten mengsel toe en houd aan één zijde van de wrap een beetje ruimte over anders kun je de wrap straks onmogelijk vouwen. Verdeel 1 eetlepel van de cocktailsaus en 1 1/2 eetlepel van de guacemole gelijkmatig over de wrap. Verdeel een beetje van de geraspte kaas en maak je wrap af met een handje verkruimelde nachos. Eet smakelijk!

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten