Wentelteefjes met frambozencompote en vanille ijs

Wentelteefjes

Wentelteefjes met frambozencompote en vanille ijs

 

Als ik mijn vriendin echt wil verrassen en in de watten wil leggen dan is dit wat ik in de ochtend voor haar maak. Het is absoluut niet gezond maar het is super lekker! De frambozen en het broodje zijn lekker warm en dat in combinatie met het koude vanille ijs is een fantastische combinatie. Dus mannen, zeker proberen! En vrouwen jullie kunnen het natuurlijk ook maken! Als je deze een keer geprobeerd hebt wil je niet meer anders.

 

Ga jij voor deze wentelteefjes? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

 

Soort: Comfort (: Don’t count the calories)

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 20 minuten

Extra’s: Bakpapier

 

Ingrediënten (voor 2 personen/wentelteefjes)

  • 2 sneetjes wit brood (of robuust landbrood voor nog lekkerdere wentelteefjes!)
  • 2 eieren
  • 4 el kristal suiker
  • 70 ml melk
  • 80 gram bevroren frambozen
  • 2 goede lepels vanille ijs
  • 2 tl speculaaskruiden
  • Roomboter om in te bakken

 

 Mise-en-place

Eerst pak je een schaal met hoge randen, zelf gebruiken wij vaak een ovenschaal. Als je broodjes er maar in passen.

In de schaal doe je de eieren en de melk en met een garde roer je dit goed door elkaar. Vervolgens leg je hier je sneetjes brood in en laat je dit zeker 5 minuten erin liggen. Dan draai je ze om en laat je ze nog eens 3 minuten liggen tot ze alles hebben opgezogen.

 

Let’s continue

Verwarm je oven voor op 200 graden.

 

Pak een kleine steelpan en doe hier de bevroren frambozen en 2 el suiker in en zet op het vuur. Laat dit inkoken tot de frambozen helemaal zacht zijn en de suiker is opgenomen. Daarna kan je het van het vuur halen.

 

In een koekenpan verhit je een klontje roomboter en bak je de broodjes aan beide kanten zodat ze wat kleur krijgen. Dit gaat vrij snel dus blijf erbij staan! Daarna leg je de broodjes op een ovenrek met bakpapier en doe je ze ongeveer 6 minuten in de oven tot de broodjes beginnen te bollen. 

 

In de tussentijd meng je 2 el suiker met 2 tl speculaaskruiden op een plat bord. Zodra de wentelteefjes uit de oven komen leg je beide kanten in het suiker mengsel en dan op het bord. Hierbij voeg je wat frambozencompote toe en als laatste een lepel vanille ijs. Eet smakelijk!

Deze Wentelteefjes gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten