For everyone who is addicted to good food!

Vietnamese kipsalade

Vietnamese Kipsalade

Vietnamese kipsalade

 

De Aziatische keuken is lekker fris en deze Vietnamese kipsalade past daar perfect bij! Het heeft een zuurtje, knapperig, klein beetje pittig door de chilipeper kortom echt een aanrader. Het is wel even werk, zeker het wachten duurt lang dus als je honger hebt is dit niet fantastisch. Wel heerlijk te maken als lunch mocht je thuis werken en af en toe iets in een pan kunnen gooien. Zelf vinden wij cassave lekker om erbij te eten maar je kan ook wat kroepoek pakken.

 

Mocht je nou geen rijstazijn hebben kan je ook een klein beetje natuur azijn gebruiken.

 

Ga jij voor deze Vietnamese kipsalade? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

 

Soort: Skinny Body 

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren 

Bereidingstijd: 90 minuten

Extra’s:

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 300 gr kippendijen
  • 150 gram witte kool (fijn gesneden)
  • 100 gram wortel (fijn gesneden)
  • 1 sjalotje 
  • 1 rode peper
  • 4 takjes munt
  • 2 tenen knoflook
  • Gember (ongeveer een dobbelsteen groot)
  • 25 gram pinda’s ongezouten
  • 1 bosui
  • Cassava of kroepoek
  • Grof zout
  • 2 el vissaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el suiker 
  • 1,5 el rijst azijn

 

 

 

Mise-en-place

In een pan doe je ongeveer 700 ml water met de gember en de teentjes knoflook en de kippendijen. Dit breng je gezamenlijk aan de kook en zodra het water kookt haal je de pan van het vuur en laat je de kip in de pan helemaal afkoelen.

 

Snij de wortel en de kool julienne (indien je ze niet klein gesneden hebt gekocht) en doe dit in een kom met grof zout en laat dit minimaal 30 minuten staan. 

 

Let’s continue

Doe de wortel en de kool in een bolzeef en spoel al het zout weg. Vervolgen leg je de groenten op een droge theedoek en maak je ze zo goed mogelijk droog.

In een aparte kom meng je de rijst azijn, limoensap, vissaus en suiker door elkaar tot het suiker is opgelost. Voeg dan de groenten toe aan dit mengsel, hussel goed door elkaar en laat nogmaals 30 minuten rusten.

 

Zet een klein koekenpannetje op het vuur zonder olie of boter en rooster hierin de pinda’s, let op want deze verbranden snel!

Nu snijden we dunne kleine plakjes van de sjalot, en hakken we de rode chili fijn en snijden we de blaadjes van de munt fijn, voeg deze allemaal toe aan een grote kom. Hak de pinda’s wat kleiner en voeg deze ook toe aan de kom.

 

Nu haal je de kip uit de pan en snij je deze in dunne reepjes voordat je ze ook aan de kom toevoegt. Als laatste doe je hier je groente mengsel bij en hussel je alles goed door elkaar.

Nu kan je de salade op een bord serveren met wat cassave als je die nog niet hebt opgegeten, Eet Smakelijk! 

 

Deze Vietnamese kipsalade gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Inspiratie voor dit gerecht komt van het boek ‘Oriental Streetfood’ door Julius Jaspers.

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten