Vegetarische portobello lasagne
Dit kleine gerechtje is een mooie start van een Italiaans menu, of een verfijnd bijgerechtje. Toch is het maken van deze vegetarische portobello lasagne goed te doen en doordat de koolhydraten beperkt blijven kan je ook de volgende 1,2,3,4,5, gangen nog rustig door. Wellicht lees je de ingrediëntenlijst en denk je, dan hou ik toch veel over? Dat zou goed kunnen. Tip, gooi alles wat je over hebt lekker bij elkaar in een grote pan met een extra uitje, knoflook en een bouillon blokje en je hebt ook nog is een lekker soepje.
Soort: Skinny body/Fancy
Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren
Bereidingstijd: 40 minuten
Extra’s: Grill/grillpan (heb je dit niet kan het ook in een koekenpan), ovenschaal
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 portobello ‘s
- 1 courgette
- 1 pakje tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- (kleinste verpakking) macaroni/spaghetti groente pakket
- ½ ui
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- ½ tl kurkuma
- ½ tl kerrie
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl laos
- peper
- zout
Optioneel:
- pijnboompit
- verse basilicum
Mise-en-place:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en pers de knoflook. Maak de portobello ’s schoon met een droge doek en snijd het steeltje eruit. Schraap met een lepel de binnenzijde uit de portobello. Portobello ’s zijn net als vrouwen voor je het weet zijn ze stuk, dus doe dit voorzichtig.
Snijd de kop en de staart van de courgette en maak met een kaasschaaf of mes (let dan wel op je vingers) dunne plakken over de gehele lengte van de courgette. Gril deze plakken in de grillpan of in de oven onder de grilstand. Je hoeft de pan of de plakken niet de besprenkelen met olie. Het grillen is juist bedoeld om wat vocht uit de courgette te halen en de charmante strepen te krijgen. Snijd de courgette daarna in kleine stukjes die in je portobello zouden passen als lasagne plakken.
Let’s continue:
Verwarm in een kleine (diepe) pan een beetje olijfolie en fruit op middelhoog vuur de ui 2 minuutjes. Voeg dan de knoflook toe. Na 1 minuutje kun je 3 eetlepels van het groente pakket toevoegen en even goed doorroeren. Als de groente licht begint te slinken voeg je 4 eetlepels van de tomatensaus en de kruiden toe. Roer het geheel goed door.
Besprenkel de buitenzijde van de portobello licht met wat olijfolie. Vul vervolgens de binnenzijde met een klein beetje van het tomaten-groentemengsel. Leg nu een plakje van de courgette over het mengsel en herhaal dit tot je portobello vol zit (waarschijnlijk 2 tot 3 keer). Zorg dat je eindigt met een laagje tomatenmengsel. Om je lasagne af te maken leg je een plakje van de mozzarella op de bovenzijde. Plaats de portobello nu in de oven en heb 20 minuutjes geduld. Optioneel kun je de ‘lasagne’ garneren met een paar (geroosterde) pijnboompitjes en een vers blaadje basilicum.