Vega(n) borrelhapjes
Een keer iets anders bij de borrel serveren? Dan zijn deze twee vega(n) borrel hapjes een leuk uitprobeersel. De presentatie wekt zeker de interesse van je gasten!
Ga jij voor deze vega(n) borrelhapjes ? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: On the side
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 15 minuten oventijd)
Ingrediënten:
Voor de crostini (voor ongeveer 12 stuks, afhankelijk van je uitsteekring of glas):
- 4 sneetjes witbrood
- Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Haverspread (ongeveer 4 el)
- Vegan kaviaar (ongeveer 2 el)
- Mosterdcress
Voor de bietenwrap (voor ongeveer 12 stuks):
- 2 bietenwraps
- 1 pak vegan carpaccio (pak van de AH)
- Handje veldsla
- Haverspread
Mise-en-place
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak een uitsteekring of een glas en steek rondjes uit je sneetjes witbrood. Besmeer de rondjes met de olijfolie en wrijf in met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Wees hierbij zeker niet te zuinig. Leg de rondjes brood in de oven en keer na 7 minuutjes om. Laat de broodjes nog 7 minuutjes aan de andere zijde bakken en haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
Let’s continue
Bestrijk de broodjes als deze helemaal zijn afgekoeld met de haverspread. Voeg daarna een klein beetje van de vegan kaviaar toe en een klein blaadje mosterdcress. Klaar is je eerste hapje!
Voor de bietenwrap begin je met het bestrijken van je wrap met de haverspread. Vervolgens verdeel je de carpaccio, vegan parmezaanse kaas, pijnboompitjes en vegan pesto over je wraps. Tot slot verdeel je de sla over de wraps en rol je deze strak op. Snijd de wrap in stukjes en klaar is je tweede hapje!
Deze vega(n) borrelhapjes gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_