For everyone who is addicted to good food!

Varkenssaté met zelfgemaakte satésaus

Varkenssate

Varkenssaté met zelfgemaakte satésaus

 

Tijdens een barbecue kunnen satéstokjes natuurlijk niet ontbreken! vandaar ons recept voor stokjes van schouderkarbonades met zelfgemaakte satésaus. Vergeet niet de satestokjes even in het water te houden voor je de stokjes maakt anders verbranden deze op de barbecue en dat zou natuurlijk zonde zijn. 

 

Dit recept is erg lekker met een frisse groene salade en wat atjar. Als je de atjar zelf wilt maken kan je het recept hier vinden! 

 

Ga jij voor deze Varkenssaté? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Comfort

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten

Extra’s: Satéstokjes, Barbecue

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

Satésaus

  • 270 ml kokosmelk (1 blikje)
  • 1 tl laos
  • 1 tl citroengras
  • 2 el kristalsuiker
  • sojasaus
  • ketjap manis
  • 4 el pindakaas
  • 1 tl chilimix

 

Satéstokjes

  • 2 rib of schouderkarbonades
  • zonnebloem olie
  • 1 tl laos
  • 1 tl citroengras
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

 

Optioneel: 

  • groene salade
  • Atjar (recept HIER)

 

 

Mise-en-place

Begin met het vochtig maken van de satéstokjes zodat ze niet aanbranden op de barbecue, je kan de stokjes in een glas of laag bakje met water zetten.

 

Snij de karbonades in blokjes en doe deze in een bakje. voeg hier de zonnebloemolie, laos, citroengras, zout en peper aan toe en mix dit goed door elkaar. Vervolgens rijg je 1 voor 1 de blokjes aan de stokjes en leg je ze op een bord apart.

 

Doe alle ingrediënten voor de satésaus in een steelpannetje en laat dit op een laag vuurtje warm worden. Met een lepel roer je af en toe alles goed door elkaar, het moet een gladde saus worden. Als hij te stijf is kan je altijd wat water toevoegen.

 

Let’s continue

Verhit je barbecue en zodra je klaar bent voor de stokjes leg je ze erop. Vergeet niet af en toe te draaien! Zodra het vlees gaar is haal je ze van de barbecue af en serveer je ze direct met de satésaus. 

 

Deze Varkenssaté gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Ook lekker!

Margherita

Pizza margherita

Pizza margherita   Pizza margherita vinden wij de meest ondergewaardeerde pizza die er is. Met echt minimale

Maken?

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten