Traybake met kip met citroen peterselie vinaigrette en gegrilde groenten
Dit is een 2 in 1 receptje. Wij hebben het recept namelijk zo uitgewerkt dat je 1 avond van de bake tray kunt genieten en dat je de volgende dag de overige groenten gebruikt voor een lekkere pasta salade. Omdat je alles tegelijk maakt heb je 1 keer werk en 2 top maaltijden. Wat ons betreft ideaal.
Vind je dit wat te veel van het goede en wil je alleen de bake tray uitproberen maak dan een shifting in de groenten die je lekker vindt en laat er een paar achterwege anders heb je eten voor een weeshuis. Oh ja als je voor ‘de double’ gaat eet de kip dan wel diezelfde avond op. De koude kip in de salade zouden wij niet adviseren.
Ga jij voor deze traybake met kip met citroen peterselie vinaigrette en gegrilde groenten? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: Skinny Body, Daily Dinner
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 45 minuten
Extra’s: 1 hele hele grote of anders 2 ovenschalen
Ingrediënten (voor 2 personen (en voor 2 personen lunch)):
Let op: Bij de ingrediënten is rekening gehouden dat je overhoudt om als lunch te gebruiken. Wil je dit niet? Gebruik dan minder groeten (kies vooral uit wat je lekker vindt) en laat de pasta achterwege.
- 300 gram kipdijfilet
- 30 gram peterselie
- 1 citroen
- 4 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 1 zoete punt paprika
- 1 kleine broccoli
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- Handje groene olijven
- 1 rode ui
- 150 gram champignons
- 3 tomaten
- mozzarella
Optioneel (als je het ook voor lunch maakt):
- 140 gram volkoren penne of fusilli
Mise-en-place
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Start met het maken van de vinaigrette. Hiervoor pel en pers je de knoflook uit in een bakje. Voeg hier het rasp van de citroen aan toe en daarna het sap van de citroen. Snijd de peterselie heel fijn en voeg ook toe. Tot slot voeg je een snuf peper en zout toe en de lepels olijfolie. Meng het geheel daarna goed door elkaar.
Haal je kip door het mengsel en leg deze in een ovenschaal en plaats deze in de oven. Denk je dat je een extreem langzame groentesnijder bent en het snijden van de groenten niet in een kwartier red, wacht dan nog even met je kip in de oven.
Let’s continue
We kunnen het hier groenten voor groenten uitschrijven, maar snijd alle groenten fijn in kleine blokjes dekt de lading. Zorg dat alles een beetje dezelfde grootte heeft. Dat eet het lekkerst. Stop alle groenten in een grote kom. Doe daarna de overige vinaigrette over de groenten en hussel alles goed door elkaar. Doe de groenten bij de kip in de ovenschaal en keer de kip om.
Laat de ovenschaal een 20 minuutjes in de oven staan. Voeg de laatste 10 minuutjes de mozzarella over de groenten toe. (In totaal moet de kip 45 minuutjes in de oven hebben gestaan en de groenten 30 minuutjes). Als je bake tray nog ongeveer een kwartiertje moet zet je het water op voor de pasta en kook je pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Haal je ovenschaal uit de oven en serveer de kip met de groenten. De overige groenten meng je met de afgekoelde pasta en kun je eten als salade.
Deze traybake met kip met citroen peterselie vinaigrette en gegrilde groenten gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_