Tosti met brie en zongedroogde tomaten tapenade

tosti

Tosti met brie en zongedroogde tomaten tapenade 

 

Of je dit echt een recept kunt noemen? Nee zeker niet. Maar het delen van lekkere ideeën moet nooit worden onderschat. Ook is het ook wel is fijn om niet langer dan 2 minuten voor iets in de keuken te staan met maximaal resultaat. Het recept is dan ook eigenlijk niet meer dan de titel zegt: een tosti met brie en zongedroogde tomaten tapenade. Maar in vergelijking met de ‘standaard’ tosti ham kaas is het een leuke afwisseling. 

 

Om het recept (idee) zo makkelijk mogelijk te houden kopen wij de zongedroogde tomaten tapenade. Als je nog een uitdaging zoekt kun je natuurlijk ook zelf aan de bak om dit te maken. Wij draperen er een paar stukjes bosui bovenop zodat de groene kleur toch nog een ini mini beetje ‘gezond’ gevoel aan deze tosti koppelt. Maar dit kun je natuurlijk lekker weg laten. 

 

Ga jij met dit ‘recept’ aan de slag? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Comfort (: Don’t count the calories),

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 5 minuten

Extra’s: Tosti apparaat/grill

 

Ingrediënten (voor 2 tosti’s)

 

  • 4 sneetjes brood naar keuze 
  • 200 gram brie 
  • 4 el zongedroogde tomaten tapenade 
  • Optioneel: 1 bosui 

 

 

Mise-en-place

Zet je tosti apparaat of grill vast aan. 

Bedenk 2 sneetjes brood met de tomatentapenade en de brie en plaats het andere sneetje brood er bovenop. Als je ook voor het ‘groene gevoel’ van de bosui bent gegaan kun je deze nu ook vast in kleine stukjes snijden. 

 

Let’s continue

Leg je tosti in de grill of tosti apparaat en wacht 5 a 10 minuutjes (afhankelijk van de snelheid van je grill/tosti apparaat en jouw eigen geduld). Als de brie goed gesmolten is en je van die sexy grill strepen op je tosti hebt kun je aanvallen. Garneer optioneel met de bosui. Tippie: Let op met de hete brie stroom die uit je tosti rolt!

 

Deze tosti met brie en zongedroogde tomatentapenade gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten