For everyone who is addicted to good food!

Tomatensoep met licht pittige balletjes 

Tomatensoep

Tomatensoep met licht pittige balletjes 

 

Tomatensoep heb je misschien al 100 keer gegeten. Daarom juist leuk om er je eigen draai aan te geven. Wij maken deze soep door er zongedroogde tomaatjes en pittige gehaktballetjes aan toe te voegen. Hierdoor kan je zelfs nog verrast worden door een tomatensoepje. 

Ga jij voor deze tomatensoep? Super tof, wat een goed idee! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij zouden het ook heel erg leuk vinden om jouw creatie te zien. Deel jouw versie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body 

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 35 minuten 

Extra’s: Staafmixer 

 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 5 vleestomaten 
  • Klein handje zongedroogde tomaat 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik 
  • 150 gram mager rundergehakt 
  • 2 tl chilipoeder 
  • 1 tl paneermeel 
  • peper
  • zout 
  • olijfolie
  • Optioneel: sneetje brood

 

Mise-en-place

 

Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook uit. Snijd de tomaten in blokjes en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. 

 

Let’s continue

 

Verwarm een klein beetje olijfolie in een soeppan op laag vuur. Fruit hierin de ui in 5 minuutjes langzaam glazig. Voeg het laatste minuutje de knoflook toe. Zet het vuur naar middelhoog en voeg vervolgens alle tomaten en tomatenblokjes toe en schep 2 minuten goed door. Doe de zongedroogde tomatenstukjes erbij en schep nog even 1 minuutje om. Voeg nu 800 ml water en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel langzaam aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur laag. 

 

Je soepje mag je lekker laten pruttelen en nu kun je aan de slag met je pittige ballen. 

Meng het gehakt met de kruiden (peper, zout en chilipoeder) en het paneermeel. Draai kleine balletjes en plaats deze op een bord. 

 

Als je soep ongeveer 10 minuutjes lekker heeft geprutteld en jij je ballen hebt gedraaid kun je de soep pureren met de staafmixer. Als je een ‘gladde’ soep hebt voeg je de ballen toe en zet je de soep op middelhoog vuur. Na ongeveer 10 minuutjes zijn je balletjes gaar en is je soep klaar. Eet Smakelijk! 

 

 

Ook lekker!

Margherita

Pizza margherita

Pizza margherita   Pizza margherita vinden wij de meest ondergewaardeerde pizza die er is. Met echt minimale

Maken?

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten