Thaise Kippensoep (Tom Ka Kai)

Tom ka kai

Thaise Kippensoep (Tom Ka Kai)

We houden echt van Tom Ka Kai soep. Letterlijk vertaald betekent het: Kip galanga-soep. Vandaar ook dat wij galangal gebruiken. Mocht je hier nog nooit van gehoord hebben, dat kan! Galangal is familie van de gember, en die ken je hoogstwaarschijnlijk dan weer wel. Onderaan deze pagina hebben wij een foto bijgevoegd van het gekke ding. Mocht je er dan naar op zoek gaan in de toko dan weet je in ieder geval waar je naar zoekt. Heb je hier geen zin in gebruik dan gewone gember.

Wij maken de soep met 1 rode chili peper en verwijderen dan vaak even de zaadjes. De soep is dan mild pittig. Ben je een liefhebber van spicy food ga dan all the way en gebruik de hele peper.

 

Soort: Skinny body

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten (voor 4 porties):

  •       600 gr kippendijen (kipfilet is ook mogelijk maar iets minder lekker vinden wij!)
  •       25 gram galangal (een gember soort die je kan krijgen bij de Toko, anders voldoet gewone gember ook)
  •       1 rode chili peper
  •       400 ml kokosmelk
  •       350 ml kippenbouillon
  •       2 theelepels gemalen citroengras
  •       1 bosui/lente ui
  •       1 theelepel bruine suiker
  •       2 eetlepels vissaus

 

Mise-en-place

Snijd de galangal in dunne plakjes, zo dun mogelijk. Snijd ook de chilipeper en bosui alvast in dunne plakjes en als laatste de kippendijen in reepjes of blokjes (wat je zelf het prettigst vindt).

Let’s continue:

Maak de kippenbouillon zoals aangegeven (meestal 500 ml kokend water per 1 blokje), doe vervolgens de galangal, kokosmelk en de kippenbouillon in een soep pan, breng aan de kook en laat 10 minuten langzaam koken. 

Vervolgens voeg je alle kip en de chilipeper toe en laat je dit nogmaals 15 minuten langzaam koken. Als laatste voeg je de suiker, citroengras en de vissaus toe en laat je dit 1 minuut, al roerend, meekoken. Nu kan je je Tom Ka Kai serveren, gebruik de bosui als garnering, Eet smakkelijk !

 

Wij serveren onze Tom Ka Kai het liefste in een houten kom om zo het echte Aziatische gevoel te krijgen, houten kommen zoals deze kan je bijvoorbeeld Hier vinden!

 

Ow ja, deze charmante verschijning is dus de galangal:

Galangal for Tom Ka Kai

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten