Spinazie ei wrap met zalm
Deze wrap/omelet is een lekker vullende gezonde maaltijd en ook nog is snel klaar (wij zeggen win-win). Zoals de kleuren van je scherm af spatten doen de smaken dat ook in je mond als je het maakt. Of je dit nu het beste een wrap of omelet moet noemen laten we aan jou. Wat betreft die eetrijpe avocado dat is natuurlijk altijd een dingetje. Meestal bevind je avocado zich in twee fases, 1: ik kan het als moordwapen gebruiken en 2: bruine derrie. Hopelijk heb jij geluk en heb je ‘m perfect eetrijp voor in je wrap of dus omelet..
Soort: Skinny body
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 20 minuten
Extra’s: Blender of keukenmachine
Ingrediënten (voor 4 wraps):
- 6 eieren (middelgroot)
- 200 gram bladspinazie
- 1 eetrijpe avocado
- 125 gram Hüttenkäse OF 125 gram kruidenkaas light
- 150 gram gerookte zalm
- 1 eetlepel olijfolie (of gebruik een calorievrije bakspray als je wat minder vet wilt gebruiken. Wij gebruiken deze)
Mise-en-place:
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de avocado met een lepel en snijd in blokjes.
Let’s continue:
Doe de eieren en 150 gram spinazie en een snuf peper en zout in de blender of keukenmachine en meng tot een mooie groene massa. Verhit de olie of bakspray in een koekenpan (met antiaanbaklaag) en giet ¼ van het beslag in de pan en bak je eerste wrap. Doe dit tot de wraps klaar zijn. Nu kun je gaan versieren. Smeer de wraps in met de hüttenkäse of kruidenkaas. Verspreid de gerookte zalm, avocado en wat overgebleven spinazie. Als het goed is ziet het er een beetje uit zoals op de foto. Rol je wrap op en eetsmakelijk!