Smoothie bowl met ananas, mango, passievrucht en zelfgemaakte granola

Smoothie bowl

Smoothie bowl met ananas, mango, passievrucht en zelfgemaakte granola

 

Dit is een beetje zomer in een kommetje. Deze gezonde smoothie bowl is geïnspireerd op de verschillende bowls die wij op onze reis door Bali hebben gegeten. In veel te hippe lunchrooms maken ze de mooiste bowls met vers fruit. Wij hebben onze eigen variant gemaakt op één van deze bowls, heel makkelijk en echt super lekker.

 

Wij kiezen ervoor om zelf de granola te maken maar dit hoeft uiteraard niet. In onze granola gebruiken wij agavesiroop om hem zoeter te maken, mocht je echt gezond willen doen kan je dit weg laten. In het fruit zit ook al veel suiker namelijk.

Ga jij voor deze smoothiebowl? Goed plan! Wij zouden het ook heel erg leuk vinden om jouw creatie te zien. Deel jouw versie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 20 minuten

Extra’s: Staafmixer

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • Granola
  • 1 ananas
  • 1 mango
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el kokoscreme
  • Kwark

 

Mise-en-place

Begin met het maken van de granola, mocht je dit zelf willen maken.

 Snijd de kop en de kont van de ananas. Plaats vervolgens met de onderkant op de snijplank en snij langs de zijkanten de schil van de ananas. Daarna snijd je de ananas in kleine blokjes. Schil de mango en snij hier ook blokjes van en snijd de passievrucht doormidden.

 

Let’s continue

Doe de helft van de mango en de helft van de ananas in een bak (bestendig voor staafmixer) en voeg hier de kokosmelk en kokos crème aan toe. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde puree.

Doe de kwark aan één kant in een kom en de gepureerde mango-ananas mix aan de andere kant. Gooi hier wat granola, ananasblokjes en mangoblokjes overheen en maak af met de helft van de passievrucht! Eet Smakelijk!

 

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten