Shakshuka met gehakt en groente
Wij houden echt van gerechten die je (ook) zonder mes en vork kunt eten. Lekker de pan op tafel en dippen maar met je pitabroodje. Als het gerecht dan ook nog is redelijk verantwoord is zeggen wij ‘win-win’.
Wil je er echt een gezonde(re) versie van maken dan is het natuurlijk beter om er toch mes en vork bij te pakken en het pitabroodje links te laten liggen. Ook is het dan aan te raden om wat minder ruim in te zetten met de ketchup of deze helemaal weg te laten.
Nog nooit van shakshuka (of Shakshouka) gehoord? Het is een Tunesisch gerecht waarbij eieren worden gepocheerd in een saus die vaak tomaat en allerlei lekkers bevat. Overal het algemeen is het een vegetarisch gerecht maar onze variant bevat dus juist wel gehakt.
Ga jij voor de shakshuka? Super tof, wat een goed idee! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij zouden het ook heel erg leuk vinden om jouw creatie te zien. Deel jouw op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: Skinny Body, Daily Dinner
Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren
Bereidingstijd: 40 minuten
Extra’s: (Sauteer of braad)pan met deksel
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram mager rundergehakt
- 800 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 gele paprika
- 1 zoete punt paprika
- 1 courgette
- 3 uien
- 4 el ketchup
- 150 gram feta
- 4 tl (gerookt) paprikapoeder
- peper
- zout
- 4 pitabroodjes
- 6 eitjes
- Olijfolie
- Optioneel: (verse) peterselie
Mise-en-place
Pel en snipper de uien. Was de groenten en snijd deze in kleine blokjes. Als je de pitabroodjes in de oven wilt opwarmen verwarm deze dan nu vast voor.
Let’s continue
Zet een pan met een klein beetje olie op middelhoog vuur. Voeg hier het gehakt aan toe en rul dit tot alles lichtbruin is. Voeg vervolgens de ui toe. Bak het geheel een minuut of 5. Voeg dan de overige groenten toe. Roer alles door en voeg peper, zout en het paprikapoeder toe. Voeg nu de blikjes met tomatenblokjes toe en roer alles weer even door. Vul het geheel aan met de eetlepels ketchup en voeg naar smaak eventueel extra ketchup, peper, zout of paprikapoeder toe. Brokkel de feta boven de pan en hussel alles nog even goed door elkaar.
Maak een klein ‘gaatje’ in de pan met een lepel en breek het eitje daarboven. Herhaal dit met de overige eitjes. Zet nu de deksel op de pan en zet het vuur wat lager zodat de eitjes kunnen stollen. Dit duurt ongeveer 15 minuutjes. Verwarm de pitabroodjes volgens de verpakking. Haal de deksel dan nog even van de pan en laat 2 á 3 minuten staan zodat er nog iets meer vocht kan verdampen. Garneer de pan met een beetje peterselie. Eet Smakelijk!
Deze shakshuka gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_