Salade met biefstukpuntjes en blauwe kaas

salade

Salade met biefstukpuntjes en blauwe kaas

Dit is zo’n salade waar wij een keer in de zoveel tijd super veel zin in hebben. Door de blauwe kaas en salade ui (bosui) heb je een lekkere smaakexplosie en de biefstukpuntjes zorgen voor een vullend gevoel. De salade eet je lauwwarm en is daardoor ideaal voor zowel lunch als avondmaaltijd.

 

Soort: Skinny body 

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 15 minuten 

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram biefstuk (kan ook in puntjes of reepjes)
  • 85 gram veldsla (of andere sla naar keuze) 
  • 40 gram pecannoten 
  • 1 salade ui (bosui)
  • 10 ml balsamico azijn
  • 1 klein blikje mandarijnen (blikje van 300 gram)
  • 50 gram blauwe kaas 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • Pakje kauwgom (dit vind je medemens fijn na deze salade)

 

Mise-en-place:

Rooster de pecannoten kort in een koekenpan zonder boter. Blijf de pan continue bewegen zodat je nootjes niet verbranden. Breek de nootjes na het roosteren in kleinere stukjes en leg apart. Laat de mandarijntjes uitlekken en leg deze ook apart. Snijd de salade ui in ringetjes. 

 

Let’s continue: 

Vul 2 borden met allebei de helft van de sla. Besprenkel de sla vervolgens met de balsamico azijn en meng de sla door. Verdeel de mandarijntjes, stukjes noot en salade ui over de 2 salades. Snijd daarna de biefstuk in kleine stukjes of reepjes. Laat een koekenpan goed heet worden. Voeg de olijfolie toe. Bak daarna kort (3-4 minuten) de biefstukpuntjes. Let op ze zijn snel klaar en je wilt niet op kogels kauwen. Verdeel daarna de biefstukjes over de borden en verbrokkel de kaas over de salade uit. Eet smakelijk en vergeet het kauwgompje achteraf niet ;). 

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten