Salade met Avocado, Geroosterde Pecannoot en Blauwe kaas

Salade met avocado

Salade met avocado, geroosterde pecannoot en blauwe kaas

Een vegetarische salade met avocado die binnen no time klaar is. Ideaal als je even snel een salade in elkaar wilt flansen. Een recept is natuurlijk altijd een uitgangspunt. Hou je niet van blauwe kaas? dan kun je altijd een subtielere variant gebruiken, zoals bijvoorbeeld feta. 

 

Soort: Skinny body

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 15 minuten 

 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 40 gram geroosterde pecannoot 
  • 85 gram veldsla (of andere sla naar keuze)
  • 1 klein blikje mandarijnen (blikje van 300 gram) 
  • 10 ml balsamico azijn 
  • 1 avocado 
  • 50 gram blauwe kaas 
  • 1 salade ui 

 

Mise- en-place:

Rooster de pecannoten kort in een koekenpan zonder boter. Blijf de pan continue bewegen zodat je nootjes niet verbranden. Breek de nootjes na het roosteren in kleinere stukjes en leg apart. Laat de mandarijntjes uitlekken en leg ook apart. Snijd de salade ui in ringetjes. Snijd de avocado doormidden verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de vrucht en snij in plakjes.  

 

Let’s continue:  

Vul 2 borden met allebei de helft van de sla. Besprenkel de sla vervolgens met de balsamico azijn en meng de sla door elkaar. Verdeel de mandarijntjes, stukjes noot en salade ui over de 2 salades. Verdeel nu de avocado over de salade en verbrokkel de kaas. Eet smakelijk!

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten