Rum sour cocktail
Dit is onze ‘take’ op een rum sour cocktail. Mocht je de cocktail niet kennen dan zijn de smaken het best te beschrijven als fris en licht zurig. Het is zeker niet een cocktail die in ieders smaakpalet goed valt door de het zuurtje. Maar voor een liefhebber is dit echt een aanrader. Wij vinden hem het lekkerst met witte rum in plaats van bruine rum. Daarnaast is het beter om gepasteuriseerde eiwit te gebruiken in plaats van een vers ei maar het kan allebei. Door het shake van eiwit krijgt de cocktail een lekker soort fluwelen gevoel in je mond en een mooie laag op de cocktail.
Soort: Comfort
Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren
Bereidingstijd: 10 minuten
Extra’s: Cocktail shaker
Ingrediënten (voor 1 cocktail)
- 50ml Witte rum (ik vind wit het lekkerst maar je kan ook donkere rum gebruiken)
- 40ml verse sinaasappelsap
- 25ml verse citroensap
- Eiwit van 1 ei
Mise-en-place
Pers het sap uit de sinaasappel en citroen.
Splits het eiwit van het eigeel (tenzij je gepasteuriseerd eiwit hebt)
Let’s continue
Voeg alles toe in de cocktail shaker en shake goed voor minimaal 1 minuut.
Voeg ijs toe in een stevig glas of serveer zonder ijs in een martini glas en giet de cocktail (zonder het ijs uit de shaker) in het glas.