Risotto met groene asperges en champignons 

Risotto met groene asperges en champignons 

Risotto met groene asperges en champignons 

 

Risotto kan je ons s nachts voor wakker maken. Wij eten het daarom ook in allerlei variaties en kunnen er geen genoeg van krijgen! Deze versie maakten wij met asperges en champignons en uiteraard heel veel Parmezaanse kaas. 

Risotto is echt geen moeilijk gerechtje tenzij je ongeduldig bent. Dit wordt een klein beetje op de proef gesteld omdat je iedere keer een klein beetje bouillon aan je risotto toevoegt. Dus als je dat kunt opbrengen probeer dan zeker eens deze versie. 

In het recept gebruiken wij knoflook olijfolie. Mocht je dit niet in huis hebben kun je dit vervangen door gewone olijfolie en een twee (gepelde) teentjes knoflook toe te voegen aan de asperges en champignons als je deze de oven in schuift. Verwijder de teentjes voor je de champignons en asperges toevoegt aan de risotto. 

Ga jij voor deze risotto met groene asperges en champignons? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Comfort, Daily Dinner

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren 

Bereidingstijd: 35 minuten

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 250 gram risotto rijst 
 • 1 ui 
 • 1 teen knoflook 
 • 150 ml (droge) witte wijn
 • 120 gram champignons 
 • 150 gram groene asperges 
 • 600 ml groentebouillon
 • 2 el knoflook olijf olie 
 • Parmezaanse kaas (ongeveer 100 gram, mag altijd meer)
 • Olijfolie 
 • Peper 
 • Zout

 

Mise-en-place

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. 

Snijd van de onderzijde van de asperges (ongeveer 2 cm) en gooi deze weg. Snijd de rest van de asperges in kleine stukjes van ongeveer 2 a 3 cm lengte. Maak daarna de champignons schoon en snijd deze in kwartjes. Plaats de asperges en champignons in een ovenschaal. 

Maak ook alvast de groentebouillon. 

 

Let’s continue

Verwarm in een pan met dikke bodem een beetje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de ui toe en fruit deze 5 minuutjes. Voeg het laatste minuutje de knoflook toe. Voeg daarna de rijst toe. Als de rijst er glazig uitziet blus je het geheel af met de witte wijn en wacht je tot deze volledig is opgenomen. Als de wijn is opgenomen voeg je een soeplepel met bouillon toe aan de rijst en wacht je ook weer geduldig tot dit is opgenomen. Dit herhaal je ongeveer een half uurtje. Proef tussentijds of je rijst zacht is. 

Als je de eerste keer bouillon toevoegt ga je ondertussen verder aan de slag met de asperges en de champignons. Overgiet de groenten met de knoflook olijfolie (heb je dit niet? zie de tip in de beschrijving) en ruim peper en zout en plaats de schaal in de oven. Na een minuut of 7 schep je de groenten even goed door. Zet de schaal daarna voor 7 minuutjes terug in de oven. 

Als je groentes klaar zijn en je rijst zacht voeg je de groentes toe aan de risotto. Voeg daarna de Parmezaanse kaas toe en laat de kaas door de risotto smelten. Klaar is je risotto. 

 

Deze risotto met asperges en champignons gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten