Rijstwafel met avocadospread, kipfilet en ei 

Rijstwafel met avocadospread, kipfilet en ei 

Rijstwafel met avocadospread, kipfilet en ei 

 

Dit is zo’n receptje dat meer smaak bevat dan calorieën, echt een topper dus! Ideaal als gezonde lunch en zo in elkaar geflanst. De avocadospread doet in de verte een beetje denken aan guacamole en geeft je de gezonde vetten om de dag door te komen. De eitjes en de kipfilet zorgen voor je eiwitten en zo is je gezonde balans compleet.

Oh ja! Hopelijk ben jij zo’n geluksvogel en pik je de perfecte zachte eetrijpe avocado uit het schap. Dit blijft altijd een struggle. Ondanks de goede ‘trucjes’ dat je het aan de pit zou kunnen zien blijft het wat ons betreft net zo iets als de staatsloterij, je blijft een lot kopen en hopen dat je wint. Wij blijven avocado’s kopen en soms hebben we geluk en vaker helaas niet. 

Ga jij voor deze healthy lunch? Gezond plan! Wij vinden het natuurlijk leuk om jouw versie te bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body  

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 10 minuten

 

 

Ingrediënten (voor 6 rijstwafels/2 personen)

  • 6 rijstwafels 
  • 2 avocado’s (eetrijp, dus niet van die harde krengen)
  • Halve rode ui
  • 4 eitjes 
  • Halve limoen 
  • 1 tomaat 
  • Peper 
  • Zout 
  • 6 plakjes kipfilet

 

 Mise-en-place

Kook de eitjes in 8 a 9 minuutjes hard en pel ze alvast. 

 

Let’s continue

Aan de slag met de avocadospread. Pel en snipper de ui en stop in een bakje. Snijd de avocado door de midden en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de avocado en voeg toe bij de rode ui. Prak de avocado samen met de rode ui fijn en meng door elkaar. Snijd vervolgens de tomaat in mini blokjes en meng door de avocado spread. Voeg tot slot een beetje peper en zout toe en het sap van de limoen toe en roer nogmaals door elkaar. 

Nu kun je je rijstwafels gaan versieren. Leg de rijstwafels klaar op een bordje en leg op elke rijstwafel een plak kipfilet. Verdeel vervolgens de avocadospread over de rijstwafels. Snijd de eitjes in partjes en verdeel deze over de rijstwafels. Enjoy je healthy lunch! 

 

Deze rijstwafels met avocadospread, kipfilet en ei gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten