Rijstvel loempia’s

Rijstvel loempia's

Rijstvel loempia’s

 

Rijstvel loempia’s zijn licht en zitten vol groenten. Je kan ze vullen met alles wat jij lekker vindt dus er is altijd wel een manier om er een te maken die bij je past. Wij vullen hem vaak met kip maar je kan ook alleen groenten gebruiken of bijvoorbeeld garnalen.

Vind je ingelegde groenten niet zo lekker? Gebruik dan groenten die niet zijn ingelegd. Genoeg mogelijkheden!

 

Ga jij voor deze rijstvel loempia’s? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 20 minuten

Extra’s: (Optioneel) Weckpot voor de ingelegde groenten

 

Ingrediënten (voor 8 loempia’s)

    • Ingelegde groenten (recept hier)
  • Anders:
    • Groenten (komkommer, paprika, courgette, wortel)
    • 300 gram natuur azijn
    • 300 gram water
    • 50 gram suiker
  • 80 gram Mihoen rijstnoedels
  • Handvol Pinda’s
  • 1 pak rijstvellen
  • 2 Bosuitjes
  • 1 stuk gerookte kip
  • 4 takjes munt
  • Sla (wij gebruiken veldsla)

 

Saus:

  • Chilisaus of Satesaus

 

 

Mise-en-place

Als je al ingelegde groenten hebt kan je dit gebruiken, ga anders naar dit recept: 

Als je het niet hebt kan je een komkommer, wortel, paprika (en alles wat je lekker vindt zoals courgette) in reepjes snijden. Vervolgens breng je in een pannetje half om half (ongeveer 300 gram elk) water en azijn tegen de kook aan. Voeg ongeveer 50 gram suiker toe en laat dit oplossen. Als het water bijna kookt haal je het van het vuur en giet je dit bij je groenten, laat dit minimaal een half uur staan. Wat je niet gebruikt kan je lang bewaren in de koelkast.

 

Breng water aan de kook en zodra dit kookt doe je de noedels erin en ze je de pan van het vuur en laat je de deksel erop. Dit moet 4 minuten blijven staan en dan kan je het afgieten in een vergiet of zeef en spoel je het meteen af met koud water om het gaarproces te stoppen.

 

Rooster de pinda’s in een koekenpan (als je ongeroosterde pinda’s hebt gekocht) en hak ze daarna fijn. 

 

Snij de bosui in ringetjes, de kip in reepjes en haal de blaadjes van de munt takjes en hak deze fijn. 

 

Let’s continue

Pak een schaal die groot genoeg is voor de rijstvellen en vul deze met lauwwarm water. Pak 1 rijstvel en laat deze even weken tot hij zacht wordt. Daarna leg je het vel neer en doe je in het midden een beetje noedels, groenten en daarop alle andere dingen voor de vulling in een rechthoek. Vouw de zijkant naar binnen deels over de vulling. Dan de onderkant overheen en rol je hem dicht als een loempia.

 

Maak de satesaus of doe de chilisaus in een bakje en gebruik dat als je dip!

Deze Rijstvel loempia’s gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten