Rib eye met stroganoff en pasta 

Rib eye met stroganoff en pasta

Rib eye met stroganoff en pasta 

Heaven must be missing an angel.. en die heet ‘Rib eye met stroganoff en pasta’. Want wat is dit een heerlijk receptje! Wij hadden een goed stuk rib eye gekregen en wilde hier iets moois mee maken en dat werd dit gerechtje. Nou het is ook zeker niet voor het laatst! Investeer echt even in goede ingrediënten en dan heb je ook nog eens met weinig effort een fantastisch lekker semi fancy gerecht op tafel. 

Ga jij voor deze Rib eye met stroganoff en pasta? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Fancy/Comfort (: Don’t count the calories), 

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 30 minuten 

Extra’s: Braadpan 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 300 gram rib eye 
 • 150 gram champignons 
 • 1 ui 
 • 200 gram zure room 
 • 1 theelepel mosterd (bij voorkeur Dijon) 
 • 2 eetlepels bloem
 • 250 ml runderbouillon 
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 40 gram boter 
 • 150 gram (verse) tagliatelle/pappardelle (ben je een grote eter gebruik dan iets meer pasta) 
 • 1 bosui 
 • peper/zout

 

 Mise-en-place

Begin met het schoonmaken van de champignons en snijd deze in plakjes. Pel en snipper de ui. Snijd daarna de bosui in ringetjes en leg apart. Maak de rib eye plat met je vuist of deegroller tot het een dikte heeft van 3 a 4 cm. Snijd er daarna reepjes van met een breedte van 5 mm. Overtollig vet mag je weggooien. Voeg een klein beetje peper en zout toe aan het vlees. Zet vast wat water op voor je pasta 

 

Let’s continue

Verwarm een eetlepel olie in een braadpan en verwarm deze op hoog vuur. Voeg de rib eye reepjes toe en laat 30 seconden (zonder aan te raken in de pan liggen) draai alle stukjes daarna snel om een laat ook de andere zijde 30 seconden aanbraden. Haal de reepjes daarna uit de pan en houd even apart. 

 

Voeg weer een eetlepel olijfolie aan de pan toe en verlaag de temperatuur naar middelhoog vuur en voeg ook de boter toe. Als de boter een beetje gesmolten is kun je de uitjes toevoegen en na 1 minuut voeg je ook de champignons toe. Bak de champignons goudbruin en schep ook alles van de bodem goed mee voor de smaak. 

 

Voeg vervolgens de bloem toe en roer een minuut goed door. Voeg de helft van de bouillon toe en roer het geheel goed door. Als alles goed is opgenomen voeg je de rest van de bouillon toe. Voeg daarna de zure room en mosterd toe en roer alles goed door. Dit heeft even tijd nodig om goed te mengen. 

 

Zet het vuur van de braadpan wat lager en laat het even inkoken (3-5 minuten). Als je verse pasta hebt gekocht kun je deze nu ook koken. Voeg daarna het vlees (en sap!) toe en roer alles goed door en haal de pan van het vuur. Proef of er nog eventueel peper of zout benodigd is. Giet de pasta af. 

 

Plating

Verdeel de pasta over de borden en daarna de rib eye met stroganoff saus. Garneer met de bosui en bon appetit! 

 

Deze rib eye met stroganoff en pasta gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten