Quinoa salade met falafel en spinazie
Een keer iets anders? Dan is deze salade quinoa of ‘tricolore quinoa salade’ zoals wij hem noemen, echt een must do. Wij aten de salade lauwwarm door de falafel, maar ook koud is hij heerlijk. Je kan de salade dus ook makkelijk van te voren maken. Neem de dressing dan wel in een apart bakje mee.
Soort: Skinny body
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 80 gram drie kleuren quinoa (ik heb dit gewoon bij de AH gekocht maar mocht je ‘gewone’ quinoa in huis hebben is dat natuurlijk ook prima)
- 50 gram (geraspte) wortel (ik heb geraspte wortel gekocht, scheelt een boel gedoe)
- 100 gram spinazie
- 1 bosui
- Bakje falafel (ik heb 5 falafels pp gebruikt)
- ¼ komkommer
- 2 tl witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse (wees gerust, dit kun je gewoon in een grotere AH kopen en hoef je niet speciaal voor naar de toko)
- Handje sesamzaad (optioneel)
Mise-en-place:
Kook de quinoa 10 minuten in 500 ml water en giet daarna af en en laat afkoelen. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de bosui in ringetjes. Heb je de sesamzaadjes gekocht? Rooster deze dan kort in een koekenpan zonder olie of boter. Blijf de pan bewegen en als de zaadjes gekleurd zijn haal je de pan van het vuur. Meng in een bakje de granaatappelmelasse, 2 tl olijfolie en witte wijnazijn door elkaar.
Let’s continue:
Verwarm een koekenpan met de overige olijfolie. Bak de falafel hier in 3 minuten gaar (keer tussendoor om). Verdeel de spinazie, quinoa, de wortel, komkommer en de bosui over de borden. Verdeel daarna de dressing en roer het geheel goed door. Leg de falafel bovenop de salade en besprenkel met de geroosterde sesamzaadjes. Bon appetit!