Quiche met hüttenkäse en magere spekjes 

Quiche met hüttenkäse en magere spekjes

Quiche met hüttenkäse en magere spekjes 

Dit is een heerlijk flexibel receptje. Je kunt de quiche eten als avondeten met een lekkere groene salade maar ook meenemen voor lunch. Naast flexibel kun je deze ook nog eens onder de categorie ‘skinny body’ scharen. Want we stoppen ‘m vol met groente en toppen het geheel af met hüttenkäse en ei. Dus een maaltijd waarbij ook je eiwitten lekker worden aangevuld. 

Ga jij voor deze Quiche met hüttenkäse en magere spekjes? goed plan! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body, Daily Dinner

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 15 minuten (45 minuten oventijd) 

Extra’s: Springvorm of ovenschaal 

 

Ingrediënten (voor 2-4 personen)

  • 5 eieren
  • 300 gram hüttenkäse
  • 2 tl pesto
  • 1 bosui
  • 1 puntpaprika 
  • 100 gram doperwten (wij gebruiken de diepvries variant) 
  • 200 gram gebroken sperzieboon
  • 125 gram magere spekreepjes 
  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook 
  • Peper 
  • Boten/olie om in te vetten
  • Optioneel: Groene salade 

 

Mise-en-place

Verwarm de oven vast voor op 175 graden. We beginnen met het versnijden van het groentenassortiment. Dus pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook, snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de bosui in ringetjes. 

Meng daarna in een mengkom de hüttenkäse met de eieren en de pesto en roer het geheel goed door. Voeg hier ook een snuf peper en de bosui aan toe.  

Vet je ovenschaal of springvorm vast in. 

 

Let’s continue

Pak een grote wok en verwarm deze (ja inderdaad zonder olie of boter). Voeg hierin eersts de spekjes toe en wok deze 2 minuutjes. Voeg daarna de ui en de knoflook toe en wok het geheel weer 2 minuutjes. Voeg daarna de sperzieboon, doperwt en paprika toe en wok het geheel 5 tot 7 minuutjes door totdat de groenten wat zachter zijn maar nog wel een bite hebben.

Voeg de groentes toe in de springvorm en overgiet dit met het hüttenkäse, ei, pesto mengsel. Zet de springvorm in de oven en bak de quiche 45 minuten. Na 45 minuutjes is je quiche ready to eat! 

 

Deze quiche met hüttenkäse en magere spekjes gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten