Pulled chicken op Turks brood

Pulled chicken

Pulled chicken op Turks brood

 

Dit broodje verdient geen schoonheidsprijs en is wellicht geen culinair hoogstandje, maar wij vinden dit wel super lekker! Het is makkelijk om te maken, snel klaar en je hoeft er niet continue bij te blijven staan. Ideaal dus als je (zoals wij) een lekkere borrelmiddag hebt met vrienden. Als je na een hele middag lekker borrelen lekker in olie zit (Lees: iets te veel gedronken hebt), ben je zeker nog in staat om dit broodje op tafel te zetten. Geloof ons, vooral op dat soort momenten valt dit broodje bij je gasten perfect in de smaak! 

 

Soort: Comfort (Don’t count the calories)

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 30 minuten

Extra’s: Ovenschaal

 

Ingrediënten (voor 4 broodjes/personen)

  • 600 gr kipfilet
  • 1 Turks brood (foto onder aan het recept)
  • Barbecuesaus (wij gebruiken: Sweet Dalton – Smokey BBQ honey)
  • Ketchup
  • 100 gram ijsbergsla of rauwe andijvie
  • Cherrytomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • Optioneel: Geraspte kaas

 

 

Mise-en-place

Zet een grote pan (waar alle kipfilets in passen) met water op het vuur.  Als het water kookt voeg je alle kip toe en laat je dit ongeveer 10 minuten koken. Dit is afhankelijk van de grote van de kip dus soms moet je even checken of de binnenkant gaar is (alles moet wit zijn).

 

Verwarm je oven voor op 160 graden.

 

Meng de barbecuesaus met de ketchup, wij gebruiken 4 delen barbecuesaus met 1 deel ketchup maar uiteraard staat het je geheel vrij om zelf te kiezen.

 

Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd de bosui in kleine ringetjes.

 

Let’s continue

Vaak is het Turks brood al afgebakken, dan doe je deze heel even (max 5 minuten) in de oven om te verwarmen.

 

Als de kip gekookt is giet je deze af en plaats je de filets in een ovenschaal. Pak twee vorken en trek de kipfilets uit elkaar, dit vormt een soort draadachtig structuur (vandaar de naam ‘pulled’). Hoe vaker je dit doet hoe fijner de pulled chicken zal zijn. Als je alle kip hebt losgetrokken voeg je de saus toe (en de kaas mocht je dit erbij willen). De schaal zet je vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven. 

 

Snijd nu het Turks brood in 4 stukken en snijd uiteraard open. Leg hier een goede laag ijsbergsla (of rauwe andijvie) met de cherrytomaatjes op. Schep een ruime hoeveelheid pulled chicken in het broodje en als laatste voeg je de bosuitjes toe en zo makkelijk kan het zijn!

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten