Profiteroles taart

profiteroles

Profiteroles taart met vanille-citroen slagroom en verse aardbeien

 

Speciaal voor Pasen hebben wij deze profiteroles taart gemaakt! Bestaande uit heerlijke slagroomsoesjes die wij hebben gevuld met vanille-citroen slagroom en afgetopt met witte chocolade. Als de spreekwoordelijke kers op de taart hebben wij gekozen voor verse aardbeien. Een overheerlijke combinatie! 

 

Deze taart is zeker een eye catcher en zal op elk feestje goed staan. Let wel op, het is heerlijk maar je moet de volgende dag wel weer even een extra rondje sporten anders word je net zo rond als het soesje. Geniet met mate zullen we maar zeggen. 

 

Soort: Comfort, Paaspiratie  

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren 

Bereidingstijd: 60 minuten

Extra’s: Bakmat, Spuitzak

 

Ingrediënten (voor een profiteroles traart met 60 soesjes)

Soezendeeg

 • 100 gram melk 
 • 100 gram water 
 • 100 gram boter 
 • 100 gram patentbloem
 • 1 gram zout 
 • 5 eieren 

 

Vulling

 • 600 ml Slagroom
 • Vanillestokje 
 • 50 gram Suiker
 • Rasp van een halve citroen 

 

Topping

 • Witte chocolade
 • Aardbeien

 

 

Mise-en-place

We beginnen met het bereiden van de soezen. Verwarm je oven voor op 200 graden. Doe de melk, water, boter en zout in een klein steelpannetje en breng aan de kook. Als de boter is gesmolten haal je de pan van het vuur en voeg je de bloem toe. Nu is het zaak om goed te blijven roeren zodat je een egale massa krijgt.

 

Als je de massa hebt zet je de pan terug op het vuur en blijf je roeren totdat het beslag loslaat van de pan. Dan haal je de pan weer van het vuur af. 

 

In de pan voeg je 1 voor 1 al roerend de eieren toe. Telkens 1 ei zodra de vorige volledig is opgenomen in het deeg. Dan is het soezenbeslag klaar om in een spuitzak te gieten. Maak op de bakmat kleine bolletjes met een beetje ruimte ertussen, want ze gaan iets rijzen. Plaats de soezen daarna in de oven en bak af. Dit duurt ongeveer 15 minuten, maar blijf vooral goed kijken (ze moeten mooi goudbruin zijn). Als je twijfelt of ze gaar zijn kan je er een soes uit de oven halen, soezen die nog niet gaar zijn zakken namelijk in. Als ze allemaal gaar zijn haal je de bakplaat uit de oven en laat je ze afkoelen. 

 

Snijd de aardbeien tot snippers en zet in de koelkast. 

 

Let’s continue

Voor de slagroom klop je de slagroom eerst op in een bekken, vervolgens voeg je de suiker, citroenrasp en het merg uit het vanillestokje toe en spatel je dit er doorheen. Het merg uit het stokje krijg je door het vanillestokje doormidden te snijden en met je mes langs de binnenkant te schrapen.

 

Pak een spuitzak met een klein mondje en vul deze met de slagroom. In elk soesje kan je het mondje aan de onderkant naar binnen duwen en starten met vullen. Je kan ook met een mes een klein sneetje aan de onderkant van elk soesje maken (dat maakt het wat makkelijker).

 

Plating

Vlak voor het stapelen van de taart smelt je de chocolade au bain-marie (een pan met water met daarin een kommetje). Als het gesmolten is kan je de bovenkant van de soesjes in de chocolade dopen en gaan stapelen. Let erop dat je een soliede toren bouwt. Als je vroeger genoeg Jenga hebt gespeeld moet dit helemaal goed komen! Sprenkel tot slot de aardbeien snippers over je profiteroles taart.

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten