Poké bowl met zalm, garnalen en gember soja dressing en ingelegde groenten

Poké bowl met zalm, garnalen en gember soja dressing en ingelegde groenten

Poké bowl met zalm, garnalen en gember soja dressing en ingelegde groenten

Met een heftige orkaan is de poké bowl trend snel vanuit het Hawaiiaanse landschap overgewaaid naar het Europese vasteland. Misschien moest je de eerste zin even drie keer lezen. Maar je leest het goed een poké bowl is namelijk hawaïaans en niet Japans zoals mensen soms kunnen denken. 

Onze variant zit heerlijk gevuld met (onder andere) jasmijnrijst, een beetje vis, wat lekkere verse mango en ingelegde groenten. Hierdoor heb je een explosie van gezonde dingen in je lichaam na het eten van deze bowl. 

Duik jij de keuken in om deze poké bowl maken? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body, Daily Dinner 

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 25 minuten (uurtje wachttijd mag langer, kan ook iets korter i.v.m de ingelegde groenten)

Extra’s: Rasp

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 130 gram rijst (wij gebruiken jasmijnrijst)
  • 1 eetrijpe mango 
  • 150 gram verse zalmfilet
  • 50 gram garnalen (gekookt en gepeld)
  • Halve bospeen 
  • Halve komkommer
  • 50 gram edamame bonen
  • 1 bosui 
  • 1 cm verse gember
  • geroosterd zwart sesamzaad (te koop bij de ah)
  • 300 ml natuur azijn
  • 30 ml rijstazijn
  • 1 el sojasaus 
  • ½ el citroensap 
  • 55 gram suiker 

 

Mise-en-place

We beginnen met het maken van de ingelegde groenten. Schil de bospeen en snijd deze daarna slierten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een kaasschaaf of een bewonderenswaardige vaste hand. Maak daarna slierten van de komkommer. Vul een steelpannetje met 300 ml water en 300 ml natuurazijn en 50 gram suiker en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg dan de komkommer en wortelslierten toe en breng opnieuw aan de kook. Zodra het begint te borrelen haal je het pannetje van het vuur en laat je het geheel afkoelen. Hoe langer je het laat staan hoe sterker de smaak. Een uurtje is perfect maar een half uurtje zou ook nog kunnen. 

Dan gaan we aan de slag met de dressing. Schil hiervoor de gember en rasp deze fijn. Je hebt ongeveer een half theelepeltje nodig. Maak de dressing bij voorkeur in een potje wat dicht kan zodat je het daarna goed kan schudden. Doe de geraspte gember in het potje met 300 ml natuurazijn, 1 el sojasaus, ½ tl citroensap, 1 tl suiker en schud de boel daarna even goed door elkaar. 

Kook vervolgens de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

 

Let’s continue

Nu zijn we aanbeland bij het overige snijwerk. Schil de mango en snijd deze in blokjes. Snijd de bosui in ringetjes en snijd tot slot de zalm in blokjes. 

 

Plating

Dan kun je nu je bowl gaan opbouwen. Doe in een kommetje de helft van de rijst. Hier kun je alvast een beetje van de dressing over verdelen. Verdeel daarna de ingelegde groenten, de zalm, garnalen, edamame boontjes, mango en bosui. Tot slot verdeel je de dressing over je bowl en strooi je nog een klein handje met sesamzaadjes. 

Deze poké bowl met zalm, garnalen en gember soja dressing en ingelegde groenten gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten