Pizza salami met truffel inception
‘Pizza en truffel’, voor veel mensen betekenen die twee woorden in dezelfde zin dat zij in de hemel zijn beland. Deze ‘holy’ pizza is ook wel ‘goddelijk’ lekker. Door de truffeltapenade door de pizzasaus te verwerken ben je ervan verzekerd om in iedere hap die heerlijke truffelsmaak te ervaren.
Tip voor de truffeltapenade, check hiervoor even goed de ingrediëntenlijst van de tapenade die je koopt. Veel tapenades bevatten 0.000001% truffel en dan kom je toch wel erg bedrogen uit. Je kan ervan uitgaan dat als je tapenade heel goedkoop was er bijzonder weinig truffel in zit.
Ga jij voor deze pizza salami met truffel inception. Lucky you! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: Comfort (: Don’t count the calories)
Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren
Bereidingstijd: 20 minuten (wachttijd 1 uur, oventijd 10 minuten)
Extra’s: (optioneel, pizza steen, pizza schep, keukenmachine met deeghaak, deegroller of lege wijnfles)
Ingrediënten (voor 2 pizza)
Voor het deeg (het deeg recept is voor 4 bodems):
- 500 gram bloem (liefst type 0.0) + een klein beetje voor je aanrecht
- 7 gram gedroogde gist
- 10 gram zout
- 275-300 ml lauwwarm water
- 2 el (goede) olijfolie
Voor de saus:
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje gepelde tomatenblokjes(400 gram)
- 40 ml witte wijn
- 1,5 tl tijm
- 1,5 tl rozemarijn
- 1 tl Italiaanse kruiden (je kunt ook alleen Italiaanse kruiden gebruiken en dan voeg je gewoon wat meer toe)
- 2 tl truffeltapenade
- peper
- zout
Topping:
- 10 plakjes truffelsalami
- 250 gram mozzarella
- Geraspte kaas (ongeveer een handje)
Mise-en-place
Je start met het voorbereiden van je eigen ultieme pizza deeg. Dit is easy peasy. Je voegt ‘gewoon’ alle ingrediënten bij elkaar en kneed de boel 8 tot 10 minuten lekker in het rond. Daarna laat je het 15 minuutjes bijkomen van het kneed geweld. Vervolgens maak je er 4 gelijke bolletjes van en laat je die ‘even’ een uurtje afgedekt rusten.
Let’s continue
In dat uurtje kan je mooi vast beginnen met je saus. Pel hiervoor de ui en snipper deze. Pel en pers de knoflook. Verwarm in een steelpan de olie op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 5 minuutjes. Voeg daarna de tomaten troepie, kruiden en wijn toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten inkoken om het wat dikker te maken. Haal de saus van het vuur en roer de truffeltapenade erdoorheen.
Als je een pizza steen hebt mag je je oven vast voorverwarmen op 240 graden (zo heet als je oven aankan).
Nu gaan we aan de slag met het deeg. Verdeel wat bloem over je aanrecht. Pak een deegbolletje en doe hier wat bloem op. Haal er eerst met je vingers wat lucht uit het deeg. Vervolgens rek je het deeg met je vingertoppen steeds een beetje verder op in een rondje. Daarna pak je een deegroller of een lege fles wijn (nu al leeg, naughty you!) en rol je het uit tot een pizza. Je kan het randje van de pizza een klein beetje omvouwen zodat je een korst krijgt.
Dan ga je je pizza versieren. Verdeel met de bolle kant van een lepel een beetje van de saus over de bodem (ongeveer een soep opscheplepel vol). Dan kun je de truffelsalami en mozzarella over de pizza verdelen en daarna de geraspte kaas vervolgens kun je de pizza in de oven schuiven. Na ongeveer 10 minuutjes is je pizza klaar (als de randjes een gezellig licht gebruind kleurtje hebben). Buon appetito!
Deze pizza salami met truffel inception gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_