Pitabroodje met falafel en zelfgemaakte tzatziki
Dit is denk ik een van de gemakkelijkste receptjes op de site. Het is ook een recept van minimum effort en maximaal resultaat. Daarom kiezen wij er dan ook voor om de tzatziki zelf te maken, dan heb je nog een beetje het idee dat je aan het koken bent. Dus ben je (nog) geen gastronomisch wonder? Dit kan echt niet misgaan. Een ander pluspuntje, het smaakt als heerlijk comfort food maar heeft dan weer niet die hoeveelheid calorieën waar je je voor schaamt na het eten.
Soort: (soort van) Skinny body
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 15 minuten
Extra’s: Rasp
Heb je geen rasp? klik op de link om te zien welke wij gebruiken!
Ingrediënten (voor 5 à 6 broodjes):
- 5 à 6 pita broodjes
- 250 gram falafel
- 2 grote handen spinazie
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 grote (of 2 kleine) teentjes knoflook
- 1 tl gemalen venkelzaad
- ¼ komkommer
- Peper
- Zout
- Olijfolie (om in te bakken)
Mise-en-place:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en pers de knoflook in een klein bakje. Rasp de komkommer en voeg toe. Meng de yoghurt door het knoflook/komkommer mengsel. Voeg het venkelzaad toe en vervolgens peper en zout naar smaak.
Let’s continue:
Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en plaats deze in de oven. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olie en bak hierin de falafel in 3 minuutjes gaar. Haal de pitabroodjes uit de oven. Snijd deze open (ja, dit is zo’n ‘ik verbrand m’n hand’ project dus wees voorzichtig). Vul de pitabroodjes met een beetje spinazie een paar falafel balletjes en serveer met de tzatziki. Smakelijk eten!