‘Oeps ik was te laat pavlova taart’
Deze ‘taart’ als je het zo mag noemen is binnen no time gefixed. Ik bedacht namelijk op de verjaardag zelf, een uur voor de gasten zouden komen, dat ik toch zelf nog een taart wilde maken. De enige uitdaging in het recept is het zoeken van de pavlova. Als je die niet kunt vinden, kun je er ook nog voor kiezen om die zelf te maken, maar is wel een grotere uitdaging… (ik ben hem niet aangegaan in ieder geval).
Soort: Comfort/Dont count the calories
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 15 minuten (tenzij je een langzame snijder bent, dan duurt het ietsje langer)
Ingrediënten (genoeg 6 kleine stukjes):
- 1 Pavlova (ik vond deze bij de AH excellent, wel tijdens de kerstperiode)
- 200 ml slagroom
- 50 gram witte chocolade
- 5 eetlepels lemon curd
- 1 eetrijpe mango
- 20 gram blauwe bessen
- 20 gram aardbeien
- 10 gram granaatappelpitjes
- Poedersuiker (optioneel ter garnering)
Mise-en-place:
Schil de mango en snij deze in kleine stukjes. Snij de aardbeien (afhankelijk van de grote) in 4en.
Let’s continue
Klop de slagroom op tot deze stijf is. Rasp de chocolade door de slagroom en meng door elkaar. Plaats de pavlova op een bord en bekleed deze met het slagroom mengsel. Verdeel nu de lemon curd over de taart. Verspreid vervolgens het fruit over de taart. Voor de ‘ik heb echt mijn best gedaan’ indruk kun je de taart afmaken met wat poedersuiker ter garnering. Verdeel de poedersuiker dan over de taart met een zeef, zo wordt het mooi gelijk verdeeld.
En klaar is je ‘oeps ik was te laat taart’!