Pastasalade met aardbei en truffel burrata
Naast dat deze salade er super fraai uitziet staat deze ook nog eens binnen no time op tafel! De combinatie van de aardbei, (truffel) burrata en balasimco is echt onweerstaanbaar. Als je deze salade een keer hebt gemaakt durven wij je te verzekeren dat dit niet voor het laatst is. Door de pasta is de salade ook zeker geschikt als (vullende) avondmaaltijd. Wil je wat de salade wat meer skinny of als een wat lichter gerechtje, laat dan de pasta weg en voeg wat meer sla, aardbei en komkommer toe. Wij bestellen (ja wij bestellen boodschappen) de truffel burrata bij Picnic. Mocht je deze variant niet kunnen vinden dan is het met ‘gewone’ burrata ook nog steeds heerlijk.
Soort: (ziet eruit als) Skinny body
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen:
- 75 gram rucola
- 100 gram (volkoren) penne of een andere pasta naar keuze
- 160 gram gerookte kip
- 1 bol truffel burrata
- 200 gram aardbei
- Halve komkommer
- 20 gram pijnboompitjes
- 4 eetlepels balsamico azijn
Mise-en-place:
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen.
Let’s continue:
- Rooster de pijnboompitjes in een kleine koekenpan zonder boter. Blijf de pan goed bewegen en zodra de pijnboompitjes (licht) gebruind zijn zet je deze apart.
- Snijd de komkommer, de aardbeien en gerookte kip in stukjes.
- Verdeel de rucola, de pasta, de komkommer, aardbei en gerookte kip over de borden.
- Snijd de burrata doormidden en plaats ook op de borden.
- Besprenkel de salade met de balsamico azijn
- Verdeel als laatste de pijnboompitjes over de salade. Enjoy!