Pasta pesto met lava ballen

Pasta pesto met lava ballen

Pasta pesto (met lava ballen) 

Deze pasta pesto (met lava ballen) vinden wij echt een heerlijk ‘go to’ gerecht voor doordeweeks. We zullen die lava ballen even uitleggen. Wij hebben namelijk issues met cherrytomaatjes. Ze zijn super lekker en zeker door deze pasta. Maar als je ze vergeet door te snijden en je neemt een hap van je overheerlijke warme pasta dan spat je tomaat en pasta droom uiteen, omdat je direct een brandwond in je gehemelte hebt ontwikkeld door de ‘lavastroom’ uit de tomaat. Dus, tippie, snijd je cherrytomaatjes door!

Ga je deze pasta pesto maken? Super tof, wat een goed idee! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij zouden het ook heel erg leuk vinden om jouw creatie te zien. Deel jouw variant op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Daily Dinner 

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten (voor 2 grote eters)

  • 150 gram (volkoren) penne
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 300 gram (mager) rundergehakt
  • 100 gram champignons
  • 110 gram cherrytomaten
  • Handje (geroosterde) pijnboompitjes
  • 3 el pesto
  • Olijfolie
  • Optioneel: Handje rucola
  • Optioneel: Parmezaanse kaas

 

Wil je zelf verse basilicum pesto maken (ja dit wil je!)? Klik hier 

 

Mise-en-place

Snijd de champignons in kwartjes, de cherrytomaatjes doormidden en de broccoli in kleine roosjes. Pel en snipper vervolgens de ui en pel en pers of hak de knoflook.

 

Let’s continue

Zet een pan water met wat zout op het vuur en kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar. Als je pasta nog ongeveer 5 minuutjes nodig heeft zet je een wok op het vuur en verwarm je hierin een klein beetje olie. Voeg nu de ui toe en fruit deze 2 minuutjes op hoog vuur. Voeg daarna de knoflook toe en bak 1 minuutje mee. Zet het vuur ietsje lager en voeg het gehakt toe. Als je gehakt allemaal lichtbruin is voeg je de champignons en broccoli toe. Wok dit geheel 2 minuutjes goed door en voeg de pesto en cherrytomaatjes toe. Roer ook dit goed door.

Giet je pasta af en voeg dit toe in de wok. Voeg naar smaak nog een beetje peper of zout toe. Vul de borden met de pasta en maak af met de pijnboompitjes en eventueel een handje rucola. Buon Appetito!

Deze pasta pesto is ook heerlijk met een beetje geraspte Parmezaanse kaas!

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten