Pasta met gorgonzolasaus, kippendijen en sugarsnaps 

Pasta met gorgonzolasaus, kippendijen en sugarsnaps 

Pasta met gorgonzolasaus, kippendijen en sugarsnaps 

Dit is eigenlijk een mega comfort food recept maar dan in een fancy jasje. Een beetje als een broek die eruit ziet als een fancy pantalon maar voelt als een joggingbroek. De pasta met gorgonzolasaus is een top recept voor als je eters krijgt maar niet uren in de keuken wilt staan. Mocht je vegetarische roots hebben dan kun je de kippendijen natuurlijk ook weglaten. Voeg dan wat meer sugarsnaps of een extra groente toe bijvoorbeeld broccoli. 

 

Soort: Comfort (Don’t count the calories), Daily Dinner 

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren 

Bereidingstijd: 30 minuten 

 

 

Ingrediënten (voor 2 personen en grote eters)

 • 175 gram pappardelle  
 • 200 ml slagroom
 • 2 el melk 
 • 1 (grote) eetlepel maïzena 
 • 150 gram gorgonzola 
 • 300 gram kippendijen (in stukjes)
 • 100 gram champignons 
 • 200 gram sugarsnaps
 • Handje pijnboompitten 
 • Olie 
 • zout

 

Mise-en-place

Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder boter of olie. Houdt deze apart. Snijd de champignons in kwartjes en zet ook deze apart. Check even bij je gorgonzola of deze gekke harde randen heeft en verwijder deze. Anders smelt je kaas straks niet lekker. Vul alvast een kopje met 2 eetlepels melk en roer hier de maïzena door. 

 

Let’s continue

Zet een pan met water en (veel) zout op voor de pasta. Voeg zodra het water kookt de pasta toe en kook deze al dente. 

Plaats een steelpannetje op middelhoog vuur en voeg hierin de slagroom en gorgonzola toe. Laat de gorgonzola hierin smelten (blijf dit pannetje wel in de gaten houden). Plaats ondertussen een wok op het vuur en voeg hierin wat olie toe en bak de kippendijen goudbruin. Als de gorgonzola gesmolten is voeg je de melk met maïzena toe en laat je dit indikken. Zodra dit de dikte heeft van een saus kun je het vuur laag zetten en af en toe blijven doorroeren. 

Heeft je saus nog niet de gewenste dikte? Meng dan in een beker nog een eetlepel melk met ½ eetlepel maïzena en voeg dit opnieuw toe aan de saus. 

Als je kippendijen licht gekleurd zijn kun je de champignons toevoegen. Na 2 minuutjes wokken kun je ook de sugarsnaps toevoegen. Wok het geheel nog zo’n 3 minuten door. 

Pak een bord en vul deze met de helft van de pasta. Voeg hier ook de helft van de kip met champignons en sugarsnaps aan toe. Overgiet het geheel met de helft van de saus en sprenkel tot slot de pijnboompitjes over het bord. Geniet van je pasta met gorgonzolasaus, kippendijen en sugarsnaps! 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten