Pasta met burrata, geroosterde cherry tomaat en pesto 

Pasta met burrata, geroosterde cherry tomaat en pesto 

Pasta met burrata, geroosterde cherry tomaat en pesto 

 

Wij hadden van die gezellige rode pasta en wilde daar wat lekkers mee maken. Om in de Italiaanse sferen te blijven dachten wij we blijven lekker in de kleuren van de Italiaanse vlag (groen, wit, rood). De ‘rode’ pasta verloor wat kleur tijdens het koken maar gelukkig hadden we nog de gezellige tomaatjes voor de rode compensatie. 

 

De pasta is heerlijk romig en super makkelijk te maken. Kleine tip, zorg dat de mensen die je de 12 uur na het eten van deze pasta ziet ook deze pasta hebben gegeten. De knoflook is heerlijk maar wel lekker sterk aanwezig zullen we maar zeggen. Daar kan echt geen pepermuntje tegenop. 

 

Wij maken de pesto voor deze pasta zelf maar je kunt natuurlijk ook uit een potje gebruiken. Maakt het wel echt minder lekker, maar het is natuurlijk up to you!

Ga jij voor deze pasta met burrata, geroosterde cherry tomaat en pesto? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Daily dinner/Comfort (: Don’t count the calories)/fancy, 

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 30 minuten 

Extra’s: Staafmixer met bakje (alleen als je de pesto zelf maakt)

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

 

  • 100 gram (rode) luigini
  • 250 gram cherry tomaat 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 bol burrata 
  • Olijfolie
  • 5 el pesto (klik hier als je het zelf wilt maken)
  • peper/zout

 

Mise-en-place

Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je de pesto zelf maakt kun je dat ook nu doen. Zet ook vast een pan water (met wat zout) op voor de pasta.  

 

Let’s continue

Voeg de cherrytomaatjes toe aan een ovenschaal en besprenkel deze ruim met olijfolie en voeg wat peper en zout toe. Tot slot pel je de knoflook teen en pers je deze boven de tomaten uit. Hussel alles even goed door elkaar en zet de schaal in de oven. de tomaatjes hebben ongeveer 20 minuutjes nodig (tot de vliesjes scheurtjes hebben). 

Als de tomaatjes nog ongeveer 10 minuutjes nodig hebben kun je de pasta volgens verpakking koken. 

Giet de pasta af en verdeel deze over de borden. Voeg daarna de tomaatjes toe en verdeel de pesto. Snijd de bol burrata doormidden en plaats deze bovenop de pasta (let op, burrata werkt niet altijd lekker mee en glipt snel door je vingers. Wees een beetje voorzichtig). Besprenkel de borden met een beetje van de olie uit de ovenschaal van de tomaatjes. 

Als je gaat eten is het het lekkerst om de tomaatjes een beetje te pletten en alles goed door elkaar te mengen. Eet Smakelijk!  

 

Deze pasta met burrata, geroosterde cherry tomaat en pesto gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten