Parmezaan bakje met Tonijntartaar
Een hele fancy one-bite of lekker licht voorgerechtje, de keuze is aan jou! Maar speciaal is deze tonijntartaar sowieso. De combinatie van de tonijn met Parmezaanse kaas en balsamico is heel verrassend. Mocht je in de winkel geen Rock Chives cress kunnen vinden dan kan je uiteraard ook een andere cress soort gebruiken. De Rock Chives smaakt een beetje naar knoflook wat wel een heel leuk effect geeft! Let op: gebruik niet te veel ui, die wordt anders te overheersend.
Soort: Fancy
Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren
Bereidingstijd: 20 minuten
Extra’s: Muffinvorm, bakmat, rasp
Heb je een van de extra’s niet? klik op de link om te zien welke wij gebruiken!
Ingrediënten (voor 4 bakjes)
- Tonijn steak (voor 4 bakjes gebruiken wij maar de helft van de steak, ongeveer 100/150 gram)
- 30 gram Parmezaanse kaas
- Balsamico siroop
- Rock Chives (dit is een cress soort die een beetje naar knoflook smaakt)
- ¼ ui (fijn gesnipperd)
- Pijnboompitten
Mise-en-place
Verwarm je oven voor op 180 graden
Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Vervolgens maak je op een bakmat 4 rondjes van Parmezaanse kaas ter grootte van een bierviltje en plaats je deze in de oven. Wanneer de kaas gesmolten is en iets donkerder geel is geworden (ongeveer 10 minuutjes) haal je de plaat uit de oven. Nu moet je snel handelen, pak de kaas plak en duw deze in de muffin vorm zodat het een bakje wordt en laat afkoelen. Als je niet snel genoeg bent en de kaas weer hard is geworden kan je de plaat weer even terug in de oven zetten zodat alles weer zacht wordt.
Let’s continue
Snijd de tonijn steak in kleine dobbelsteentjes, snipper de ui heel fijn en mix deze samen. Doe dit mengsel in het Parmezaanbakje en sprenkel hier wat balsamico siroop overheen. Vervolgens gooi je er een paar pijnboompitjes bij en als laatste de Rick Chives.
Zo makkelijk is deze tonijntartaar, eetsmakelijk!