For everyone who is addicted to good food!

Parelcouscous salade met gegrilde groente en verse kruidendressing 

Parelcouscous salade met gegrilde groente en verse kruidendressing 

Parelcouscous salade met gegrilde groente en verse kruidendressing 

Koud, warm, als lunch, als diner, of on the side bij een barbecue deze parelcouscous salade is zo flexibel als elastiekje en eigenlijk altijd lekker. Je hebt misschien mensen die dit ook als ontbijt zouden kunnen eten. Dat gaat ons net een stapje te ver. De gegrilde groente geven de salade een lekkere bite en de verse kruiden dressing zit boordevol smaak. Mocht je de salade s avonds eten en de volgende dag als lunch mee willen nemen, houdt dan een beetje van de dressing apart. 

 

 Soort: Skinny body

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 20 minuten

Extra’s: Oven met grill stand 

 

Ingrediënten (voor 4 kleine porties) 

  • 1 rode paprika 
  • 1 gele paprika 
  • 1 courgette 
  • 1 aubergine 
  • 200 gram feta
  • 1 ui
  • 1 blokje groentebouillon
  • 600 ml water
  • 150 gram parel couscous 
  • Olijfolie 
  • Peper
  • Zout

 

Voor de dressing:

  • 1 grote el verse bieslook
  • 1 grote el verse platte peterselie 
  • 1 grote el verse basilicum
  • 1 ½ el olijfolie 
  • 1 ½ el azijn
  • 1 tl citroensap 

 

Mise-en-place

Pak een klein bakje voor de dressing. Snijd alle kruiden fijn en plaats in het bakje. Voeg de olie, azijn en citroensap toe en roer goed door. 

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Dan komt nu snijden snijden snijden.. snijd de paprika’s, courgette, en aubergine in kleine stukjes en plaats in een ovenschaal. Snipper de ui en snijd de feta in blokjes. 

 

Let’s continue 

Verdeel wat olijfolie, peper en zout over de groentes en meng goed door. Plaats de groentes in de oven. Verwarm een beetje olie in een kookpan en fruit hierin de ui 2 a 3 minuutjes. Voeg vervolgens 600 ml water en het (verkruimelde) bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg zodra het water kookt de parelcouscous toe en kook in ongeveer 10 minuutjes gaar. Check ondertussen bij de ovengrill hoe je groentes ervoor staan en schep alles even om. De groenten mogen best een bite hebben dus zodra de aubergine licht begint te kleuren kun je de groentes uit de ovengrill halen. 

Giet je parel couscous af en haal je groentes uit de oven. Voeg alles samen in een grote bak. Voeg ook de feta en de dressing toe en meng alles goed door. Klaar ben je, enjoy! 

 

Ook lekker!

Margherita

Pizza margherita

Pizza margherita   Pizza margherita vinden wij de meest ondergewaardeerde pizza die er is. Met echt minimale

Maken?

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten