Panzanella soep met geroosterde cherrytomaat
Voor de panzanella virgins onder ons, dit is een Italiaanse broodsalade. Hoe wij er op komen om hier een soep van te maken? Nou vrij simpel. Tijdens onze vakantie door Italië hebben wij een wijnproeverij gedaan waarbij wij dit als gerechtje kregen bij een overheerlijke wijn. Of het door de wijn kwam weten we niet, maar wij waren gelijk verkocht en dachten dit gaan wij ook maken!
De panzanella soep is het beste te vergelijken met een goed gevulde tomatensoep, maar dan met een frisse touch door de komkommer
Ga jij voor deze Panzanella soep? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: Skinny Body, Daily Dinner, On the side
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 30 minuten
Extra’s: Staafmixer
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 sneetjes volkoren brood
- Blik gepelde tomaten (400 gram)
- 250 gram cherrytomaat
- 2 rode paprika’s
- 700 ml groentebouillon
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes verse basilicum
- 5 tl Italiaanse kruiden
- 2 tl knoflookpoeder
- Zout
- Olijfolie
Mise-en-place
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snijd de korstjes van het brood en snijd vervolgens blokjes. Doe deze in een ovenschaal en schenk hier ruim olijfolie over. Verdeel daarna 3 tl Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, peper en zout over het brood en meng alles goed door elkaar (wees absoluut niet zuinig met je kruiden!). Zet even apart
Pel en snipper de rode ui en pel en snipper de knoflook. Schil daarna de komkommer en snijd deze doormidden. Verwijder daarna de zaadlijsten. En snijd in kleine blokjes. Hou een klein beetje van de komkommer apart voor de garnering. Snijd daarna de paprika in kleine blokjes.
Pak een andere ovenschaal en plaats hierin de cherrytomaatjes. Overgiet deze met olijfolie en voeg ruim zout toe en meng alles even goed door.
Maak de groentebouillon.
Let’s continue
Plaats de croutons en tomaatjes in de oven voor ongeveer 20 minuutjes. Hussel tussentijds de croutons even goed door.
Verwarm olie in een soeppan en fruit hierin op middelhoog vuur de rode ui. Voeg na 3 a 4 minuutjes de knoflook toe. Voeg daarna de rode paprika stukjes toe en verwarm kort op hoog vuur tot de paprika wat zachter wordt. Zet het vuur daarna weer wat lager en voeg de komkommer toe en een scheutje water. Laat het geheel 10 minuutjes op laag vuur pruttelen.
Voeg daarna de bouillon, gepelde tomaten en Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook en laat daarna op middel/laag vuur 10 minuutjes pruttelen. Daarna kun je de soep pureren.
Plating
Schenk de soep in de borden en voeg hier eerst de cherrytomaatjes aan toe. Daarna kun je de croutons, stukjes komkommer en wat van de basilicum toevoegen. Eet smakelijk!
Deze panzanella soep gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_