Maybritt & Bas

Gewoon lekker eten en net iets meer je best doen!

Wie zitten er nu achter kookaholic? Dat zijn Bas en Maybritt (zie onze cheesy foto). Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in. Ook houden wij ervan om bij een etentje met mensen nét iets extra’s te doen en delen daarom graag onze tips en tricks. Daarnaast misten wij in onze zoektocht naar lekkere recepten en ideeën bepaalde handige toevoegingen die wij hebben toegevoegd. Om koken leuk en ontspannen te houden delen wij bijvoorbeeld onze recepten in een soms wat afwijkende vorm en hebben wij het over Mise-en-Place, ook wel voorbereiding genoemd. Dit houdt in dat je alle groenten bijvoorbeeld vast snijd voor je met een recept aan de slag gaat. Wij vinden dit een stuk handiger en maakt het koken relaxed en overzichtelijk. Ook hoef je dan niet meer 20 keer door je recept heen te scrollen, want hoeveel gram van dit of dat had ik ook al weer nodig? Ook proberen wij overal duidelijke bereidingstijden, hoeveelheden en ‘levels’ toe te voegen. Hierdoor zie je hopelijk snel genoeg of iets voor jou geschikt is. Omdat wij ook houden van uitgebreid koken kan de bereidingstijd daarom ook over 2 dagen zijn verdeeld, maaaaar het eindresultaat mag er dan ook wel zijn.

Bas heeft hotelschool afgerond en jaren in meerdere professionele keukens gestaan (en ook een beetje mee gekookt). Inmiddels overgestapt naar een andere branche, maar de ervaringen en belangrijke tips delen wij graag met jullie. Maybritt heeft een achtergrond in de communicatiewetenschap en een (grote) voorliefde voor interieurstyling. Vandaar ook dat wij een speciale categorie hebben toegevoegd hoe je je ‘gewone’ etentje gemakkelijk kan omtoveren tot een voor in je collectieve geheugen.

Oh ja nog een paar punten over de website. Zoals aangeven houden wij van ongezond tot zeer gezond. Wij hoeven als we een ongezond recept koken liever niet te weten hoeveel calorieën er in een recept zitten (beter van niet ook), het gaat immers om de smaak. Bij de skinny body recepten vinden wij dat deze passen binnen een gezond voedingspatroon. Mocht je daar anders over denken, dat kan! Ook delen wij handige linkjes zodat als je producten die wij gebruiken (of vergelijkbaar daarvan) direct kunt bestellen. 

Op de hoogte blijven?

Wij zorgen voor leuke recepten en inspirerende verhalen!