One (big) Bite Appeltaart

Appeltaart

One (big) bite appeltaart

 

Een borrel waarbij je iets zoets wilt serveren, een heftig menu waarna er nog ‘iets zoets’ nodig is, of omdat je er gewoon zin in hebt, opties voor dit gerechtje zijn er genoeg. Wij maakte dit tijdens een ‘one’ bites menu waarbij we in verschillende rondes allerlei hapjes serveerden. Misschien is ‘one bite’ appeltaart voor dit gerechtje iets wat optimistisch. Maar gelukkig smaakt het naar meer dus ben je blij met die extra hap. Denk je bij de gekarameliseerde spek, zijn ze gek geworden? Nee zeker niet! Denk maar aan je spek appel pannenkoek. Die glijdt net als dit hapje ook zo naar binnen. 

 

Soort: Comfort 

Level: koken, braden, pocheren, ik kan best iets creëren 

Bereidingstijd: 30 minuten (25 minuten wachttijd)

Extra’s: Kleine muffinvorm, bakpapier 

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 bladen bladerdeeg 
  • 1 granny smith appel 
  • handje krenten 
  • 1 tl kaneel 
  • 1 tl suiker 
  • 2 plakjes ontbijtspek 
  • 1 tl bruine suiker 
  • 2 el slagroomijs 

 

Mise-en-place:

Haal de bladerdeeg uit de vriezer. Leg een bordje klaar met hierop een stukje bakpapier. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder boter of olie. Leg hierin de spek. Als de spek bijna krokant is en als het ware een beetje begint te ‘schuimen’ sprenkel je de suiker over de spek. Als de spek genoeg gekarameliseerd is (dit gaat snel) haal je de pan van het vuur en leg je de spekreepjes op het bordje. 

 

Let’s continue 

Verwarm de oven op 180 graden. Vul een bakje met warm water en wel de krentjes 10 minuten. Vet ondertussen de muffinvorm in met een beetje boter. Schil de appel en snijd deze in kleine (hele kleine) stukjes. Doe de appel in een bakje en meng met de (afgegoten) krentjes, suiker en kaneel. Meng het goed door en proef of je nog extra suiker of kaneel nodig hebt.

Vul 4 vakjes van de muffinvorm met het bladerdeeg. Waarschijnlijk moet je een stukje van de bovenkant afsnijden. Vul de vormpjes met het appelmengsel. Optioneel kun je van het overige bladerdeeg reepjes maken om aan de bovenzijde een raster te maken, net zoals het echte werk. Plaats de muffinvorm in de oven en bak in ongeveer 25 minuutjes gaar. Snijd in de tussentijd de gekarameliseerde spek in kleine stukjes. 

Beter dan warme appeltaart met ijs wordt het niet, dus zodra je de one bites uit de oven haalt plaats je ze op een bordje, deponeer je een toef ijs op de bovenkant en besprenkel je ze met de gekarameliseerde speksnippers. Geniet ervan! 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten