Nasi Goreng
Toen wij op reis waren door Bali hebben wij bijna iedere dag wel genoten van een heerlijk bordje nasi goreng. Wij zijn er dol op! Onze eigen variant komt aardig in de buurt van de heerlijke varianten die wij op onze reis hebben gegeten. Voor het beste resultaat raden wij je echt aan om de rijst ruim van te voren te maken zodat deze goed kan afkoelen en kan drogen. Nasi goreng betekent gebakken rijst en als de rijst nog te vochtig is krijg je niet die lekkere gebakken smaak.
Wil je wat minder koolhydraten? Bekijk dan eens onze bloemkoolnasi. Hierbij gebruiken wij dezelfde lekkere kruidencombinatie maar bevat een bulk groente.
Wij maken onze variant met spekjes en combineren het met bijvoorbeeld ajam smoor. Wil je de nasi goreng zonder bijgerecht eten en wat vullender maken? Dan kun je ook altijd nog 200 gram kippendijen toevoegen. Doe dit nadat je de spekjes 5 minuten hebt mee gewokt.
Ga jij voor deze nasi goreng? Dat zal je zeker niet teleurstellen. Wij vinden het super leuk om jouw versie te zien! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: Daily Dinner
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 30 minuten (kook de rijst bij voorkeur ruim van te voren)
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 150 gram rijst
- 450 gram nasi/bamigroente
- 125 gram spekjes
- 1 rode peper
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 1 tl citroengras
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels gemalen gember
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 tl laos
- 2 tl koriander (voor de ‘zeep’ gen mensen -> laat deze lekker weg)
- 4 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel olijfolie
Optioneel:
- 2 eieren
- Atjar
- kroepoek/cassave
Mise-en-place
Kook de rijst volgens bereidingswijze. Wij doen dit de dag van te voren of bijvoorbeeld al in de middag. Dit zorgt voor het beste resultaat. Het kan natuurlijk ook met rijst die je wel pas in de avond kookt.
Pel en pers de knoflook en snijd de rode peper fijn. Hou je van wat minder pittig? Verwijder dan de zaadlijsten van de peper. Meng alle kruiden bij elkaar in een klein bakje.
Let’s continue
Zet een grote wok op het vuur en verwarm hierin een klein beetje olijfolie. Voeg hierin de sjalot, knoflook en chilipeper toe en fruit het geheel even aan. Voeg vervolgens de kruiden toe. Na 2 minuutjes kun je de spekjes toevoegen. Wok het geheel een minuut of 10 goed door tot de spekjes gaar zijn. Voeg dan de groenten toe en wok het geheel 5 minuten door. Voeg daarna de rijst toe. Meng het geheel goed door elkaar en voeg vervolgens de soja saus en ketjap toe. Wok de nasi goreng een minuut of 5 goed door en klaar ben je!
Wil je een gebakken eitje bij je nasi? Bak deze dan tijdens de laatste 5 minuten als je je nasi goreng nog even goed door wokt.
Deze nasi goreng gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_