Mosterdsoep met zalmsnippers
Deze mosterdsoep is snel klaar en een heerlijk romig. Serveer de soep als voorgerecht tijdens een diner, als lunch, of als avondeten met een broodje erbij. Let op: als je de mosterd in de pan doet en je hangt er te veel boven kan het zomaar zijn dat je begint te huilen alsof je een kilo uien hebt gesneden!
Ga jij voor deze mosterdsoep? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_
Soort: Skinny Body, Daily Dinner
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 30 minuten
Extra’s: Staafmixer
Ingrediënten (voor 2 kopjes soep)
- 500 ml kippenbouillon
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 2 sjalotjes
- 250 ml room
- 35 gr grove mosterd
- 10 gr scherpe mosterd
- 150/200 gr gerookte zalmsnippers
Mise-en-place
Schil de sjalotjes en snipper deze grof.
Maak ondertussen de kippenbouillon zoals op de verpakking staat aangegeven (1 blokje voor 500 ml meestal).
Pak een soeppan en zet deze op het vuur met de boter, fruit hierin het sjalotje aan. Voeg dan beide mosterdsoorten toe en roer dit goed door voor een paar minuten. Let op dit is vrij scherp maar echt nodig omdat de mosterd wat moet ontzuren. Als laatste voeg je de bloem toe en blijf je dit omroeren tot de bloem gaar is en je een soort roux hebt gekregen. Haal dan de pan van het vuur.
Let’s continue
Laat de roux iets afkoelen, zet dan de pan op een laag vuurtje en voeg telkens een beetje bouillon toe. Als de helft van de bouillon in de pan zit kan je met de staafmixer de hele soep nog fijner maken. Daarna voeg je de rest van de bouillon toe en laat je dit 10 minuutjes koken. Als laatste voeg je de room toe samen met peper en zout naar smaak.
Plating
Schenk de soep in de kommen en verdeel de zalmsnippers. Eet Smakelijk!
Deze mosterdsoep gemaakt (zonder te huilen)? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_