Fancy mini poké bowl 

Fancy mini poké bowl

Fancy mini poké bowl 

Een poké bowl is inmiddels bekend en wij  hebben er een fancy variant van gemaakt om als voorgerecht in een mooi menu te kunnen serveren. 

Het is de adviseren om deze mini ‘ bowl’ voor meerdere personen te maken omdat je anders erg veel van de ingrediënten over houdt. 

Duik jij de keuken in om deze fancy mini poké bowl te maken? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body, Fancy

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 25 minuten (uurtje wachttijd mag langer, kan ook iets korter i.v.m de ingelegde groenten)

Extra’s: Rasp, kleine serveerring (kan ook zonder maar maakt het makkelijker)

 

Ingrediënten (voor 6 personen)

 • 130 gram rijst (wij gebruiken jasmijnrijst)
 • 1 eetrijpe mango 
 • 150 gram verse zalmfilet
 • 50 gram garnalen (gekookt en gepeld)
 • Halve bospeen 
 • Halve komkommer
 • 50 gram edamame bonen
 • 1 bosui 
 • 1 cm verse gember
 • geroosterd zwart sesamzaad (te koop bij de ah)
 • 300 ml natuur azijn
 • 30 ml rijstazijn
 • 1 el sojasaus 
 • ½ el citroensap 
 • 55 gram suiker 

 

Mise-en-place

We beginnen met het maken van de ingelegde groenten. Schil de bospeen en snijd deze daarna slierten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een kaasschaaf of een bewonderenswaardige vaste hand. Maak daarna slierten van de komkommer. Vul een steelpannetje met 300 ml water en 300 ml natuurazijn en 50 gram suiker en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Voeg dan de komkommer en wortelslierten toe en breng opnieuw aan de kook. Zodra het begint te borrelen haal je het pannetje van het vuur en laat je het geheel afkoelen. Hoe langer je het laat staan hoe sterker de smaak. Een uurtje is perfect maar een half uurtje zou ook nog kunnen. 

Dan gaan we aan de slag met de dressing. Schil hiervoor de gember en rasp deze fijn. Je hebt ongeveer een half theelepeltje nodig. Maak de dressing bij voorkeur in een potje wat dicht kan zodat je het daarna goed kan schudden. Doe de geraspte gember in het potje met 300 ml natuurazijn, 1 el sojasaus, ½ tl citroensap, 1 tl suiker en schud de boel daarna even goed door elkaar. 

Kook vervolgens de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

 

Let’s continue

Nu zijn we aanbeland bij het overige snijwerk. Schil de mango en snijd deze in hele kleine blokjes. Snijd de bosui in smalle ringetjes en snijd tot slot de zalm in mini blokjes. 

 

Plating

Dan komt het nu aan op de fijne motoriek. Indien je een kleine serveerring hebt plaats deze dan op het bordje en doe hier een beetje van de rijst in. Druk de rijst goed aan en voeg daarna nog een klein beetje rijst toe en druk opnieuw aan. Verwijder daarna de ring. Plaats als eerste een garnaal als een boogje op je rijst. Daarna plaats je 1 a 2 edamame boontjes op de rijst, een paar blokjes mango, een paar sneetjes bosui en wat zalmsnippers. 

Maak van de ingelegde groenten een klein rolletje en plaats 1 rolletje komkommer en 1 rolletje bospeen op de rijst. Tot slot besprenkel je het geheel met de dressing en verdeel je wat van de zwarte sesamzaadjes over je mini bowl. Herhaal dit uiteraard tot al je bordjes klaar staan. Eet Smakelijk! 

 

Deze fancy mini poké bowl gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten