Massaman curry 

Massaman curry

Massaman curry 

 

Na ons bezoek aan Thailand kon een curry natuurlijk niet ontbreken. De massaman is wellicht niet helemaal ‘klassiek Thais’ maar wel goddelijk lekker en in Thailand veel op de menukaart te vinden. 

 

Ga voor de aziatische ingrediënten bij voorkeur langs de toko. Hier heb je echt betere kwaliteit kokosmelk en curry paste dan dat je in de gewone supermarkt gaat vinden en zoals onze Thaise kookdocent ons vertelde ‘don’t like? dont add’ oftewel als je een ingrediënt niet lekker vindt dan vervang je het lekker voor iets anders. Houd hierbij wel in het achterhoofd dat je een harde groente bijvoorbeeld voor een andere harde groente vervangt en een zachte voor een zachte etc. Maar je kunt je ook gewoon lekker aan dit receptje houden dan komt het vast helemaal goed! 

 

Oh ja en en nog een tip van onze Thaise kookvriendin, ‘change color next step’. Dat is handig om te onthouden tijdens het wokken. Als een ingrediënt van kleur verandert dan voeg je het volgende toe. In dit geval bijvoorbeeld is je kip wit is geworden, dan ga je door naar de volgende stap. Zo hoef je minder op het recept te koken, maar kun je meer op de smaak letten en op gevoel koken! 

 

Ga jij voor deze Massaman curry? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Daily Dinner 

Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren

Bereidingstijd: 40 minuten

Extra’s: Massaman curry paste (bij voorkeur van de toko), wokpan

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

 

  • 650 ml kokosmelk 
  • 300 gram aardappel 
  • 300 gram kippendijen 
  • 3 uien (150 gram)
  • 1/2 ananas
  • Massaman curry paste (zie verpakking voor hoeveelheid) 
  • 6 el sojasaus 
  • 3 el palmsuiker/bruine suiker
  • 150 gram rijst 
  • 2 el zonnebloemolie 

 

 Mise-en-place

Schil de aardappel en kook deze 20 minuten en giet af. Zet ook de rijst vast op en kook deze volgens bereidingswijze. In Thailand hebben we geleerd dat ‘wij westerse mensen’ de rijst veel te snel koken en geen geduld voor brengen. Dus als er op de verpakking staat kook 15 minuten en wacht daarna 15 minuten is het Thaise tippie om dat toch echt te doen.

 

Pel daarna de ui en snipper deze fijn. Snijd de ananas in blokjes. Snijd als laatste ook de kip in blokjes. 

Zorg dat je alles klaar hebt staan in bakjes want het wokken gaat straks erg snel!

Let’s continue

Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Voeg dan de curry paste toe en zodra deze goed begint te ruiken voeg je 50 ml van de kokosmelk toe en wok het geheel ongeveer 2 minuutjes door tot je een sterke geur ruikt en de vet uit de kokosmelk naar boven komt drijven. Voeg vervolgens de kip toe totdat deze van kleur verandert. Voeg dan de ui toe en wok even 30 seconden mee en daarna de rest van de kokosmelk en wacht tot dit kookt. Nu voeg je de sojasaus en de suiker toe. Blijf het geheel goed door wokken. Voeg dan de ananas en de gekookte aardappel toe. Wok het geheel nog ongeveer 5 minuutjes (tot de kleur veranderd) en dan ben je klaar!

 

Plating

Serveer de curry samen met de rijst op een diep bord. Enjoy!

 

Deze Massaman curry gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten