Mango Kokos Ballen

Mango kokos ballen

Mango kokos ballen

Mango en kokos blijven wij een gouden combinatie vinden en geeft instant een zomers gevoel. Deze cojones (ballen) zijn super als snack of om bijvoorbeeld in een dessert te verwerken. Nog een extra tippie: Trakteer deze cojones eens voor een verjaardag. Dan hoeven mensen een keer niet ‘nee ik ben op dieet’ te zeggen. Deze ballen kun je zeker zonder een al te groot schuldgevoel innemen. Let wel, wij gaan er dan natuurlijk vanuit dat je ze niet allemaal achter elkaar in je eentje op eet. 

 

Soort: Skinny body/on the side 

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 15 minuten (1,5 uur wachttijd) 

Extra’s: Keukenmachine of staafmixer met hakmolen.

 

Ingrediënten voor ongeveer 20 ‘cojones’:

  • 100 g mango (ik heb eetrijpe mango gebruikt)
  • 160 g cashewnoten 
  • 150 g kokosrasp 
  • 1/2 tl vanille aroma 
  • 1 citroen 

 

Mise-en-place:

Leg de 100 gram mango in een bakje en overgiet met heet water. Laat ongeveer 30 minuten in warm water liggen. Giet het water daarna af. 

 

Let’s continue:

  1. Hak de cashewnoten grof in de keukenmachine. 
  2. Snijd de mango in kleine stukjes en voeg toe aan de cashewnoten. 
  3. Voeg nu 120 gram kokosrasp toe en een theelepel vanille aroma. 
  4. Rasp nu de citroen en voeg toe aan het mengsel en twee theelepels citroensap en meng het geheel nog even goed door. 
  5. Vorm nu de ballen en plaats deze een uurtje in de koelkast om koud te laten worden. 
  6. Rol voor het serveren de ballen nog door de overige kokosrasp.

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten