Left over Salade met Tonijn

salade

Left over salade met tonijn

Soms heb je van die momenten dat je denkt dat je niets in huis hebt, maar wel zin hebt in een gezonde maaltijd. Met een creatieve blik op je (koel)kast heb je dan vaak toch meer opties dan je denkt. Zo kwam in ieder geval deze salade tot stand. Wij denken dat deze salade met name in de smaak valt bij het mannelijk geslacht gezien de scherpe en sterke smaken. Voor de dressing hebben wij gebruik gemaakt van bloedsinaasappel balsamico deze kun je natuurlijk ook ververvangen door gewone balsamico. En aangezien het een leftover salade is, vervang wat je niet in huis hebt vooral door ingrediënten die je nog wel in je kast tegen komt.  

 

Soort: Skinny body

Level: Ik kan een ei bakken

Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten (voor 2 porties):  

  •       Halve rode paprika
  •       1 stengel bleekselderij
  •       2 tomaten
  •       1 ui
  •       1 appel (wij vinden granny smith erg lekker door het zuurtje)
  •       2 augurken
  •       1 bosui
  •       1 blikje tonijnstukken in water (mag ook in olijfolie maar is minder skinny body)
  •       1 zakje gemengde sla (80 gr bladsla & rucola)
  •       2 eieren 
  •       1 pistolet (hoeft niet afgebakken, mag wel)
  •       3 eetlepels bloedsinaasappel balsamico 

 

Mise-en-place

Snijd de paprika, bleekselderij, tomaten, appel, augurk en de bosui in kleine stukjes en dit mag allemaal in een grote kom. Snipper de ui fijn en doe dit ook in de kom. Laat de tonijn uitlekken en kook alvast water. Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Let’s continue 

Kook de eieren (medium eieren ongeveer 7 minuten zodat ze tussen hard en zacht in zitten) en vergeet ze niet te laten schrikken onder koud water. 

Snijd dunne plakken in de lengte van de pistolet, sprenkel hier wat olijfolie, peper en zout overheen en zet ze in de oven voor ongeveer 6 minuutjes tot ze krokant zijn (als ze niet krokant zijn kan je het altijd iets langer in de oven laten). Doe vervolgens de sla bij alle gesneden ingrediënten in de kom en voeg de tonijn en balsamico toe en mix dit goed door elkaar. 

Serveer de salade in een diep bord, snijd het eitje in plakjes en gebruik dit als garnering samen met de 2 sneetjes van je pistolet. Eet smakelijk!

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten