Japanse ramen soep met garnalen
Deze Japanse ramen soep met garnalen is een soep waarbij het geoorloofd is om te slurpen. Mocht je mensen in je omgeving hebben die last hebben van misofonie (=mensen die niet tegen eet geluiden kunnen) stuur die dan maar even weg. De soep is lekker vullend en boordevol smaakmakers.
Soort: Skinny Body
Level: Koken, braden, pocheren? Ik kan best iets creëren
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten (voor 4 flinke kommen)
- 250 gram citroengras noedels (deze zijn bij de AH te koop)
- 2 kippenbouillonblokjes
- Verse gember (ongeveer 1 cm)
- 1 teen knoflook (of knoflookpoeder)
- 1 sjalot
- 200 gram sugar snaps
- 125 gram kastanje champignons ongeveer
- 2 blikjes edamame bonen (250 gram)
- 200 gram baby spinazie
- 1 limoen
- 250 gram gepelde garnalen
- 2 eieren
- Paar takjes peterselie
- Zout
- Peper
- 1 tl komijnzaad poeder
- 1 el sojasaus
- Olijfolie
- Optioneel: Sesamzaad (ter garnering)
Mise-en-place
Je gaat eerst de bouillon maken. Hiervoor schil je de gember, knoflook en sjalot heel fijn. Zet een pan op het vuur met een beetje olijfolie en fruit de sjalot en doe de gember erbij. Als de sjalotten glazig zijn, doe dan de groenten erbij; eerst de kastanjechampions, sugarsnaps en boontjes. (De spinazie komt pas aan het eind). Roerbak de groenten en kruid ze naar jouw smaak met wat peper, zout en komijnzaadpoeder.
Als de groenten zachter zijn, voeg dan 1 liter water toe met de kippenbouillonblokjes. Nu kun je de spinazie erbij doen en de garnalen. Roer af en toe door om te checken of de garnalen goed garen.
Let’s continue
Start nu met het koken van je noedels/ramen. Dit duurt max. 6 minuten en voor een lekkere bite, kook je ze zeker niet te lang, dan hebben ze nog een beetje die ‘al dente’ touch. Dat is lekker want de bouillon maakt ze uiteindelijk ook nog wat zachter.
Als de bouillon kookt, zet het vuur dan zachter en knijp de limoen erin uit. Proef nog even of de bouillon naar je wens is, en geef het nog een beetje ‘smaak’ door een scheutje sojasaus toe te voegen. Laat de bouillon staan en kook ondertussen de eitjes. Als de eieren opstaan, snijd je wat peterselie fijn zodat je die straks door de ramen soep kunt strooien. Zijn de eitjes klaar? Goed laten schrikken en pel ze en snijd ze in tweeën.
Doe eerst de noedels in een kom en schenk vervolgens de bouillon op de noedels. Leg het eitje in de soep en strooi nog een beetje sesamzaad over de soep. Jouw ramen soep is helemaal ready! Wil je echt all the way Asian style? Serveer je soep dan met stokjes en/of een diepe lepel. Slurpen is gegarandeerd by the way!
Credits: Dagmar van Doorn