Italiaanse kruidenboter

Italiaanse kruidenboter

Italiaanse kruidenboter

 

Kruidenboter op een broodje kennen we allemaal. Maar zelf een boter maken is dus eigenlijk super simpel, en vooral super lekker! Wij kozen voor een italiaanse boter passend bij een italiaans gebakken brood. Als je eenmaal zelf een botertje hebt gemaakt ga je waarschijnlijk niet meer zo snel voor een standaard variant uit de supermarkt. Varieer er lekker op los en maak lekker je eigen versie 

 

Soort: On the side

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten (voor een bakje boter)

  • 100 gram boter
  • 1 teen knoflook 
  • ½ theelepel citroensap 
  • 6 stengels verse bieslook
  • 1 tl italiaanse kruiden 
  • 6 zongedroogde tomaten snippers julienne gesneden (deze kun je al zo fijn gesneden kopen)
  • Snuf zeezout 
  • Peper

 

Mise-en-place

Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 

Snijd de bieslook en de zongedroogde tomaat fijn. Pel en pers de knoflook uit. 

 

Let’s continue

Doe de boter in een mengkom of bakje en prak met een vork soepel. Voeg de bieslook, zongedroogde tomaat en knoflook toe en meng door. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden, citroensap, peper en zout toe en meng door. Zet het bakje in de koelkast en laat hard worden. Klaar ben je,  zo simpel kan het zijn! 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten