Italiaanse kruidenboter
Kruidenboter op een broodje kennen we allemaal. Maar zelf een boter maken is dus eigenlijk super simpel, en vooral super lekker! Wij kozen voor een italiaanse boter passend bij een italiaans gebakken brood. Als je eenmaal zelf een botertje hebt gemaakt ga je waarschijnlijk niet meer zo snel voor een standaard variant uit de supermarkt. Varieer er lekker op los en maak lekker je eigen versie
Soort: On the side
Level: Ik kan een ei bakken
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten (voor een bakje boter)
- 100 gram boter
- 1 teen knoflook
- ½ theelepel citroensap
- 6 stengels verse bieslook
- 1 tl italiaanse kruiden
- 6 zongedroogde tomaten snippers julienne gesneden (deze kun je al zo fijn gesneden kopen)
- Snuf zeezout
- Peper
Mise-en-place
Haal de boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Snijd de bieslook en de zongedroogde tomaat fijn. Pel en pers de knoflook uit.
Let’s continue
Doe de boter in een mengkom of bakje en prak met een vork soepel. Voeg de bieslook, zongedroogde tomaat en knoflook toe en meng door. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden, citroensap, peper en zout toe en meng door. Zet het bakje in de koelkast en laat hard worden. Klaar ben je, zo simpel kan het zijn!