Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

Ingelegde rode ui

 

Ingelegde rode ui kan je overal bij eten. Het is super lekker bij de nasi of bami, op een bao broodje met eend, maar zelfs je broodje kaas kun je ermee opleuken. Het ziet er dan ook gelijk een stuk spannender uit met je roze uitje. Echt een fantastisch gerecht, als je dit hebt geprobeerd zal je daarna altijd een weckpot klaar hebben staan in de koelkast!

 

Soort: On the side  

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 10 minuten (30 minuten wachttijd)

Extra’s: Weckpot

 

 

Ingrediënten (voor 1 weckpot)

  • 4 rode uien
  • 250 ml water
  • 100 ml natuur azijn
  • 150 ml witte wijn azijn
  • 3 el agave siroop
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

 

 

 

Mise-en-place

Schil de ui en snijd hem dan door de helft, vervolgens snijd je halve ringetjes van de ui en doe je deze allemaal in de weckpot.

 

Let’s continue

In een steelpannetje breng je alle ingrediënten (behalve de ui) tegen de kook aan. Zodra het een beetje begint te borrelen haal je het van het vuur af. Vervolgens giet je dit mengsel in de weckpot bij de rode uien en doe je de weckpot dicht. Dit laat je staan op het aanrecht en afkoelen. Na een half uur zie je dat de ui roze begint te worden en kan je ze eten. Je kunt de uitjes lang bewaren in de koelkast dus wij maken altijd gelijk een grote batch. 

 

 

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten