Hartige pannenkoek (Okonomiyaki)

Hartige pannenkoek (Okonomiyaki)

Hartige pannenkoek (Okonomiyaki)

 

Deze hartige pannenkoek komt van origine uit Japan, daar heet het dan ook ‘Okonomiyaki’. Net als de worcestershiresaus die in de topping zit verwerkt zijn dit beide woorden die je vooral niet moet proberen uit te spreken en zeker niet moet proberen te spellen. Okonomiyaki betekent letterlijk ‘wat je wilt, gekookt’  wat eigenlijk inhoudt maak van je leftovers een pannenkoek. Dus kijk welke groenten je nog in je (koel)kast hebt liggen en voeg vooral toe. 

Ik maak dit altijd op gevoel, dus als je iets meer of minder van een groenten gebruikt is dat niet erg. Je kan ook wat weglaten zoals de chili als je liever voor een wat mindere spicy variant gaat. Voor een goede Okonomiyaki raden wij wel aan om de witte kool, tauge en bosui te gebruiken want die maken het gerecht echt af. Tippie: In veel supermarkten heb je ook een zak nasi/bami groente die kun je natuurlijk ook perfect gebruiken in plaats van alle groentes los te kopen. 

 

Soort: Skinny Body  

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 20 minuten

Extra’s: Koekenpan, Bekken

 

Ingrediënten (voor 2 pannenkoeken)

 

Pannenkoek

  • 4 eieren 
  • 170 gr bloem 
  • 100 ml melk 
  • ¼ prei
  • 100 gram (1 handje) witte kool 
  • 2 wortels 
  • 50 gram (1 handje) tauge  
  • 1 chili peper 
  • 1 bosui

 

Saus

  • 3 el tomatenketchup
  • 2 el mirin
  • 1 el suiker
  • 1/2 el worcestershiresaus (niet proberen uit te spreken)
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 1 theelepel lichte sojasaus
  • Optioneel: Mayo 

 

Mise-en-place

Pak een grote bekken of kom.

Begin met het snijden van alle groente. De kool kan je gesnipperd kopen en anders wil je deze in kleine reepjes snijden. De taugé kan in zijn geheel in de bekken en de prei snijd je in kleine ringetjes en de wortel snijd je in kleine plakjes. Bij de chilipeper verwijder je eerst de zaadjes en daarna snijd je deze ook in kleine ringetjes. 

Als alle groenten (behalve de bosui) in de bekken zitten voeg je de eieren, bloem en melk toe. Meng dit tot een pannenkoekendeeg. Als het deeg te droog is voeg je wat melk toe, is hij te nat dan kan je wat bloem toevoegen.

 

Let’s continue

Als je het niet prettig vindt om dingen tegelijk te doen kan je eerst de saus maken door alle ingrediënten te mixen in een kommetje. Dit kan je ook doen tijdens het bakken van de pannenkoeken.

Verhit in een koekenpan nu een beetje boter. Zodra de pan warm is doe je de helft van het beslag in de pan en bak je hem mooi goudbruin. Let op: Als je de pannenkoek om wilt draaien, want dat is door de groenten lastig. Tippie: Zelf gebruik ik 2 spatels om dit goed te kunnen doen. 

 

Plating

Als de twee pannenkoeken op het bord liggen kan je wat van de bosui ringen erop leggen en afmaken met de saus. Optioneel kan je er ook wat mayonaise op doen. Eet Smakelijk!

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten