Groene groente soep met gerookte kip

groente soep

Groene groentesoep

Soms heb je wel een zin in een heerlijk vullend soepje. Dit is er zo eentje. Zoals mijn geliefde familielid zou zeggen: ‘je voelt de groente door je aderen gieren na het eten van deze soep’.  Mede door de gerookte kip is het een heerlijk soepje als lunch of als avondmaaltijd. Ook lekker met een stukje toast of een lik crème fraiche.  

Soort: Skinny body

Level: ik kan een ei bakken (en heb geduld om alles te snijden, zo niet? Koop voorgesneden groenten)

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Extra’s: Staafmixer 

 

Ingrediënten (voor 6 volle kommen):

  • 2 kleine courgettes 
  • 1 kleine broccoli 
  • 1 stevige zoete aardappel
  • 200 gram ui snippers zakje AH
  • Pot kippenbouillon 350 ml
  • 700 ml water 
  • 1 blokje bouillon kip of groenten 
  • Peper
  • zout 
  • Half bakje Italiaanse kruiden (salie, oregano, tijm en rozemarijn)
  • Gerookte kipreepjes 1 klein bakje (150 gram)
  • 2 tl pesto
  • 100 gram ongezouten walnoten
  • Olijfolie 

 

Mise-en-place:

  1. Snij alle groenten (courgettes, zoete aardappel/ui/broccoli en evt broccoli stam) in redelijk kleine stukjes en snij de kruiden vast fijn (net zoveel als je wilt)
  2. Doe ongeveer 2 flinke handen walnoten in een pannetje en rooster ze. Als ze klaar zijn zet ze apart 

 

Lets continue: 

  1. Doe olijfolie in de pan en zodra de pan heet is, bak je de uitjes tot ze glazig zijn. 
  2. Gooi erna alle groenten erbij en blijf lekker door roeren tot de groenten zacht of “pletbaar” zijn. Kruid de groenten met beetje peper, zout, whatever waar je nog blij van wordt en doe de verse kruiden erbij
  3. Als de groenten zacht genoeg zijn, voeg je de pot kipbouillon toe en vul vervolgens de pot met water en herhaal dit ongeveer 3x. (Staat ook op gebruiksaanwijzing van de bouillon) breng het geheel langzaam aan de kook.
  4. Proef tussendoor of het naar je smaak is en of er eventueel wat kruiden bij mag. Ik vond het eerst wat flauw vandaar dat ik er een bouillonblokje bij heb gedaan. 
  5. Ondertussen doe je de gerookte kipreepjes in het walnoten pannetje. Laat goed warm worden en doe er een likje pesto bij. Het moet een tikkeltje aanbruinen dat is genoeg voor de smaak. Haal van het vuur en zet apart.
  6. Als de soep kookt, haal je het van het vuur en maak je er een gladde soep van met de staafmixer.  Hou je wel van stukjes, of meer een bite, dan kun je het natuurlijk ook wat meer als een gevulde groentesoep laten.
  7. Schep de groene soep in een kom en voeg als laatste wat gerookte kip en walnoten toe. Mocht je er echt een fancy soepje van maken, serveer dan eventueel met een lik crème fraiche. Enjoy!

 

Credits: Dagmar van Doorn

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten