Gezonde lunch wrap met muhammara

gezonde lunch wrap

Gezonde lunch wrap met muhammara

Soms hoeft het allemaal even niet zo ingewikkeld te zijn en heb je gewoon behoefte aan een ‘no brainer’. Dat is dit receptje, je flanst dit zonder na te denken zo in elkaar en daarna zit je boordevol gezonde dingen. Top idee dus! De groenten kun je uiteraard lekker variëren naar wat je nog je koelkast hebben liggen. Bij ons is dat dus vaak paprika, cherrytomaat nog wat verdwaalde sla en een komkommer. 

Oh ja en hoe je muhammara het beste uitspreekt, geen idee! Mocht je er nog nooit van gehoord hebben is het een combinatie van geroosterde paprika’s, granaatappel en walnoten en door de toegevoegde kruiden is het licht pittig. 

 

Ga jij voor deze gezonde lunch wrap met muhammara? Super leuk! Dat moedigen wij natuurlijk alleen maar aan. Wij vinden het nog leuker om jouw versie ook te kunnen bewonderen. Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

 

Soort: Skinny Body

Level: Ik kan een ei bakken 

Bereidingstijd: 10 minuten 

 

Ingrediënten (voor 2 wraps)

  • Halve rode paprika 
  • 2 handjes rucola 
  • ¼ komkommer 
  • 4 eetlepels muhammara (dit kun je in eigenlijk alle supermarkten krijgen)
  • Handje cherrytomaatjes (stuk of 15) 
  • 2 eitjes 
  • 2 (volkoren) wraps 
  • 1 bosui 

 

Mise-en-place

Kook de twee eitjes. Het is het meest praktisch om voor een hard gekookt eitje te gaan, anders wordt het zo’n smurrie in je wrap. But its up to you! 

Was alle groenten en start daarna aan het snijproces. Snijd ondertussen de paprika doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd daarna de komkommer in reepjes en de bosui in ringen. Als laatste snijd je de cherrytomaatjes doormidden. 

Let’s continue

Schil de eitjes en snijd je eitjes in schijfjes. Pak de wraps en verdeel de muhammara over het midden van de wraps. Voeg daarna de groente en het eitje toe. Als laatste voeg je nog een handje rucola toe en klaar ben je! Qua vouwtechniek vouwen wij altijd eerst de onderkant naar binnen over de vulling en daarna de buitenkanten naar binnen. Enjoy! 

 

Deze gezonde lunch wrap met muhammara gemaakt? Super leuk als je het eindresultaat met ons deelt! Deel jouw creatie op Instagram en tag ons @kookaholic_

Ook lekker!

Wie zijn wij?

Wij blijven graag verbazen!

Wij vinden het super leuk om te koken en lekker te eten. Waarbij lekker van healthy/weinig calorieën tot extreem ongezond kan gaan en alles daar tussen in!

Maybritt & Bas

Onze Favorieten
Sfeer impressies

Tips & Tricks voor een mooie tafel

Fancy recepten